Nakon Beograda i Skoplja, "Muzej plesa" danas u Varaždinu ima hrvatsku premijeru

Varaždinske vijesti | 25.10.2016. u 14:02h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Kliker festivala - koji je u Varaždinu počeo jučer, 24. listopada, otvaranjem multimedijske instalacije "Oda" i prikazivanjem plesnog filma "Trip" autorica Ive Korenčić i Andreje Široki u Galerijskom centru - nastavlja se danas otvorenjem interaktivne izložbe "Muzej plesa" u 16 sati.

"Muzej plesa" bit će sve do subote, 29. listopada, postavljen u potkrovlju Palače Herzer, a organizacijski partner ovoga programa je Gradski muzej Varaždin.

Dosad je "Muzej plesa" već imala prilika vidjeti publika u u Beogradu i Skoplju, a sada će u sklopu Kliker festivala doživjeti i hrvatsku premijeru.

Naime, "Muzej plesa" funkcionira kao prostorna instalacija, a kreirana je s ciljem pružanja stimulativnog interaktivnog iskustva za djecu u dobi od 3 do 6 godina putem kojeg ih se upoznaje sa suvremenim plesom.

Rad na projektu "Muzej plesa" započet je u sklopu međunarodnog projekta "Generator" te u produkciji Stanice / Servisa za suvremeni ples iz Beograda.

Tim koreografa iz MakedonijeKliment Poposki, Elena Risteska i Viktorija Iloska, pod mentorstvom Dalije Aćin Thelander, razvijao je ideju interaktivne plesne instalacije i performansa za djecu, inspirirane poviješću plesa i koreografije.

Galerija slika