Kakva je to bila utrka: najbrža u štiklama ove je godine Anica Lacković Foto: Grad Novi Marof

Kakva je to bila utrka: najbrža u štiklama ove je godine Anica Lacković

vv | 9.6.2019. u 11:12h | Objavljeno u Društvo

"Antunovo v Marofu“ i drugi je dan ispunilo sva očekivanja posjetitelja bogatim, raznovrsnim i zanimljivim programom.

Tako je nakon zagrijavanja u petak, subota donijela već tradicionalnu utrku u štiklama na kojoj su Marofčanke pokazale svu svoju vještinu nimalo jednostavnog trčanja u visokim potpeticama. Dodajmo da je ovogodišnju titulu „najbrže u štiklama” ponijela Anica Lacković. Tu je bio i neizostavan Sastanak u traperu, a održani su i Dani pere u Etno parku Greben Mađarevo, dok je sve na kraju dana začinila legendarna Crvena jabuka. Sve ovo, ali i više od toga mogli su građani iskusiti u subotu, a danas ih očekuju nova iznenađenja i provodi.

- Subota nam se također jako lijepo pokazala. Već smo rano u jutro krenuli s programima za djecu, imali smo obrtnički kotlić, naše Udruženje obrtnika je imalo svoja gostujuća udruženja koja su pripremala svoje delicije za naše građane. Popodnevna događanja krenula su sa Sastankom u traperu, imali smo panel s temom starog kina u Marofu, tu je i jako puno izlagača i radionica. Predstavilo se i naše lovačko društvo s Udrugom vinogradara Pinta, a pridružio im se i streljački klub Termika. Drugi dan „Antunova v Marofu” završio je odličnim koncertom Crvene Jabuke koji se pokazao kao pun pogodak – izjavila je voditeljica Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić. Ujedno je i najavila je nedjeljni program koji sasvim sigurno neće oskudijevati događanjima.

- U nedjelju nas čeka folklorni nastup u organizaciji KUD-a Marof, u jutro dolaze oldtimeri, imamo sportski dan u organizaciji Zajednice sportskih udruga čime smo sav sport koji djeluje u Marofu izvukli van na cestu na neke čudne lokacije, a riječ je o nogometu, rukometu, košarci, savateu, nordijskom hodanju. Navečer će nas zabavljati Tamburaški sastav Terca i tako ćemo lagano zaključiti jedan uspješan vikend. Važno je još naglasiti kako će 13. lipnja sam blagdan Antunova biti obilježen procesijom i blagoslovom djece te večernjom svetom misom u crkvi Sv. Antuna Padovanskog. Mjesec ćemo završiti biciklijadom „Šic na bic” koja će se održati 29. lipnja – kazala je Renata.