FOTO Kako zablistati poput glumica iz popularne predstave RoSa E? Foto: Krešimir Đurić

FOTO Kako zablistati poput glumica iz popularne predstave RoSa E?

IHR/Varaždinske vijesti | 22.1.2020. u 20:20h | Objavljeno u Društvo

Iako je najluđa noć u godini u kojoj je svakoj ženi stalo da zablista u punom sjaju već iza nas, sigurni smo da je u novoj, 2020. godini pred vama puno svečanih događaja koji od vas traže da izgledate besprijekorno.

Uz odjeću, sastavni dio savršenog izgleda je svečana šminka, a inspiraciju smo pronašli – u HNK Varaždin i izvedbi predstave “RoSa E“, kojom je glumac Robert Plemić obilježio 25 godina rada.

U toj predstavi glume varaždinske glumice Barbara Rocco, Tena Antonija Torjanac i Hana Kunić te zagrebačka glumica Sara Stanić koju možemo gledati u seriji “Crno bijeli svijet” i “Tko te šiša.” Njihova svečana šminka za predstavu, za koju je zaslužna vizažistica HNK Mirela Magdić, prepuna je blještavila, glamura i šljokica i kao takva stvorena za svečane prilike. Kako se našminkati i izgledati poput poznatih glumica iz odlične bajke za odrasle “RoSa E“?

- Riječ je o svečanoj, glamuroznoj šminki kao stvorenoj za vjenčanja, maturalne večeri, balove i druge razne svečanosti na kojima žene želi zablistati - poručila je vizažistica HNK Varaždin.

No, šminka kojom se bavimo nije samo za svečane prilike, nego i za raznorazne tematske zabave koje su sve popularnije među Hrvatima, pa tako i Varaždincima. Riječ je o partyjima u duhu dvadesetih, tridesetih, četrdesetih ili osamdesetih godina prošlog stoljeća.

- Upravo su osamdesete i glazbeni festival Sanremo bile inspiracija za šminku u “RoSa E“. Naglasak je na očima. Sve počinje s nanošenjem crnog tuša, a od sjenila dopušteno je doslovno sve: žuto, narančasto, zeleno, ljubičasto, tirkizno, crveno... Ovisi o razdoblju o kojem se radi i stylingu koji ste odabrale. Dramatični izgled možete postići čak i s nekoliko dodatnih slojeva maskare, ali ipak bih preporučila da stavite svjetlucava sjenila ili olovke za oči, ipak je riječ o svečanim prilikama. Želite li oči dodatno naglasiti, stavite umjetne trepavice koje izgledaju lijepo, ženstveno i glamurozno – otkrila je vizažistica HNK Varaždin.

Iako je glavno pravilo da se naglašavaju oči ili usne, možete i oboje, nećete pogriješiti!

- Crvene usne su jednostavan način da postignete glamurozan izgled. Crveni ruž “podiže cjelokupni make up i on je zapravo vječni klasik zavođenja, a kao takav i nezaobilazni dio svečane šminke. Crveni ruž najženstveniji je od svih ruževa: svakoj ženi daje osjećaj samopouzdanja i moći. Mnoge žene misle kako crveni ruž nije za svakoga, međutim on doista dobro stoji svima Ipak, ako ne volite jarko crveni ruž, odaberite neku od njegovih “lakših” varijanti.. Želite li malo mističniji izgled, odaberite tamnije nijanse. Ipak, birajte onu nijansu crvenog ruža u kojoj se najbolje osjećate - savjetuje varaždinska vizažistica. 

Označeno u