Kako će izgledati Bike park koji se gradi uz šetnicu na rijeci Bednji u Ludbregu? Foto: Ilustracija/Grad Ludbreg

Kako će izgledati Bike park koji se gradi uz šetnicu na rijeci Bednji u Ludbregu?

VV | 12.5.2021. u 20:00h | Objavljeno u Društvo
Grad Ludbreg sve se više okreće razvoju outdoor turizma. Zahvaljujući krajoliku lepeza je šarolika - hodanje, bicikliranje, trčanje, planinarenje dio su mogućnosti za provođenje aktivnog odmora ili za uzbudljiv izlet, a granicu mogućeg određuje samo kondicija. Dvije trekking, dvije gravel te po jedna cestovna i “city” (obiteljska) ruta čine okosnicu ludbreške cikloturističke ponude. Izgradnja nove zanimljivosti koja će svakako upotpuniti outdoor ponudu započela je ovih dana, a riječ je o izgradnji Bike parka.
- Bike park staza planirana je na način da bude što intuitivnija za korištenje te se sastoji se od vanjskog kruga i unutarnjih isprepletenih staza. Vanjski krug zamišljen je kao staza za početnike i težina elemenata koji se nalaze na njemu je savladiva svakom vozaču bicikla. Unutarnje staze sadrže teže elemente namijenjene naprednim korisnicima – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

bike_park_2.jpg

Stupnjevanjem zahtjevnosti omogućeno je da korisnici individualno biraju element kojeg žele isprobati čime se kontinuirano omogućuje kretanje stazom. Na stazi se nalazi osam desnih zavoja, pet lijevih zavoja, 10 pump valova i sedam prepreka.

Pri oblikovanju će se koristiti prirodni i ekološki materijali, dominanto drvo, uz asfaltiranje glavne obodne staze kako bi se naglasila razlika između staza. Svi veći elementi, zavoji i prepreke planiranju se izraditi od drvene građe. Većina staza bit će šljunčane, a vanjska kružna staza planira se kao asfaltirana.

bike_park_3.jpg

- Cilj ovog projekta je urediti društvenu infrastrukturu na otvorenom koja će sadržavati sportske sadržaje, biciklističke staze za djecu, mlade te ostale građane te ostalu urbanu infrastrukturu – kaže gradonačelnik Bilić.

Bike park nalazi se u samoj blizini centra Ludbrega, uz šetnicu na rijeci Bednji. 

bike_park.jpg

Označeno u