„Izrael - sveta zemlja“ predavanje prof. Drage Obradovića

vv | 25.4.2019. u 07:29h | Objavljeno u Društvo

Danas u 18 sati u Župi Sv. Jurja u Maruševcu prof. mr. sc. Drago Obradović održat će predavanje „Izrael – sveta zemlja“.

Prof. mr. sc. Drago Obradović naš je jedini stručnjak za arheologiju Bliskog istoka. Studirao je u Engleskoj, a postdiplomske studije završio je u Sjedinjenim Američkim Državama na Andrews Universityju. Trostruki je magistar znanosti. Najprije je magistrirao Arheologiju Bliskog istoka, onda Sveto pismo Starog zavjeta, a kasnije i Povijest civilizacija, što ga čini jedinim stručnjakom te vrste na prostoru jugoistočne Europe.

Gostujući je sveučilišni profesor Arheologije Bliskog istoka, Povijesti civilizacija i Svetog pisma Starog zavjeta na više fakulteta u raznim zemljama svijeta.

Već 40 godina drži predavanja u više od 38 zemalja na svim kontinentima. Upravo se vratio iz SAD. Kod nas u Hrvatskoj držao je predavanja skoro u svim gradovima i po nekoliko puta a nastupao je na radiju i TV najmanje po dva puta u svakom gradu. U inozemstvu je držao predavanja po glavnim gradovima zemalja. Svojim predavanjima oduševio je stotine tisuća slušatelja svih društvenih slojeva. Više od tri desetljeća redovito sudjeluje na poznatim internacionalnim kongresima biblijskih arheologa te u arheološkim, znanstvenim i studijskim ekspedicijama u Egiptu, Izraelu, Jordanu, Libanonu, Siriji, Turskoj i Grčkoj.

Vodi grupe na studijska putovanja po zemljama Bliskog istoka. Više puta obišao je i snimio zaboravljene gradove drevnih civilizacija koje nikada nije posjetila niti jedna filmska ekipa.

Napisao je više knjiga a spomenut ćemo samo neke kao što su Arheologija potvrđuje Bibliju (Kod nas je izašla u šest izdanja u nakladi od 12. 000 primjeraka, a prevedena je na 9 jezika), Otkrijte čuda drevnog Egipta, Senzacionalna arheološka otkrića u biblijskim zemljama, Arheologija i Biblija, Nestali gradovi i civilizacije. Trenutno piše knjigu Znanstvene činjenice u Bibliji.

Označeno u