Hrvatski časnički zbor Ivanec: Novi predsjednik umirovljeni pukovnik Vladimir Debeljak Foto: B. Težak / Grad Ivanec

Hrvatski časnički zbor Ivanec: Novi predsjednik umirovljeni pukovnik Vladimir Debeljak

Varaždinske vijesti | 9.10.2020. u 18:01h | Objavljeno u Društvo

Umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Vladimir Debeljak novi je predsjednik Udruge Hrvatski časnički zbor Ivanec. Dopredsjednik je Miljenko Bregović, a tajnik Damir Sever. Novo vodstvo udruge jednoglasno je izabrano na Izvještajno-izbornoj skupštini održanoj 3. listopada, u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora Ivanec.

U novo Predsjedništvo izabrani su i Željko Đurin (predstavnik MUP-a – Policijske postaje Ivanec), Branko Kolar, Tomo Jakop i Željko Breški. U Nadzorni odbor ušli su Zdenko Majerić, Zdenko Horvat i Ivan Geci, a u Sud časti Damir Držaić, Damir Križek i Damir Kraš.

Prethodno je o radu udruge u proteklom izvještajnom razdoblju od 2018. do 2020. godine izvijestio dosadašnji predsjednik M. Bregović. Skupština je usvojila i izmjene i dopune Statuta udruge slijedom kojih je broj članova Predsjedništva s dosadašnjih 9 smanjen na 7 članova (od kojih je jedan predstavnik MUP-a) dok Nadzorni odbor i Sud časti odsad broje tri, umjesto dosadašnjih 5 članova.

Novoizabranom vodstvu čestitke je uputio gradonačelnik Milorad Batinić te izrazio uvjerenje da će ono udruzi donijeti novi elan i energiju te rezultirati intenzivnijim radom i projektima na dobrobit braniteljske populacije.

Zahvaljujući na iskazanom povjerenju, skupu se obratio i novi predsjednik V. Debeljak te najavio sazivanje sastanka s predsjednicima drugih braniteljskih udruga koje djeluju na području Ivanca, a na kome će im predstaviti ulogu i planirani način rada Hrvatskog časničkog zbora.

- Ponovno ćemo pokrenuti projekt koji smo u prošlom razdoblju zanemarili, a to je rad na knjizi o ulozi ivanečkih branitelja u Domovinskom ratu. Zamišljeno je da branitelji sami budu tvorci sadržaja, dok će autori knjige biti neovisni stručnjaci koji će svojim objektivnim, znanstvenim i stručnim pristupom kreirati knjigu kao dokument trajne vrijednosti, za pokoljenja koja dolaze – zaključio je novi predsjednik HČZ-a V. Debeljak.

ivanec_skupstina7-casnicki_zbor-031020.jpg

ivanec_skupstina-casnicki_zbor-031020.jpg

ivanec_casnicki_zbor_-_v._debeljak.jpg