Hrvatska novinarska nagrada „Marko Polo“ dodijeljena za reportažu iz Međimurja Foto: magazin.hrt.hr

Hrvatska novinarska nagrada „Marko Polo“ dodijeljena za reportažu iz Međimurja

V.V. | 21.12.2016. u 11:23h | Objavljeno u Društvo

U Novinarskom domu u Zagrebu šestu godinu za redom hrvatski ogranak Svjetske federacije turističkih novinara i pisaca o turizmu (FIJET) u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio je nagrade ‘Marko Polo – slavni putopisac’.

Za doprinos afirmaciji putopisa i turističkog novinarstva medalja s likom Marka Pola dodijeljena je novinarki HRT-a, Mirjani Žugec Pavičić, za prilog na temu ‘Međimurje tradicijske kulinarke i stari zanati’ u emisiji ‘Baština’ emitiranoj na Hrvatskom radiju – Glas Hrvatske.

- Međimurje je prebogato nematerijalnom kulturnom baštinom i izuzetnom gastronomijom te je u odličnoj suradnji s domaćinima iz Turističke zajednice Međimurske županije bilo pravo zadovoljstvo snimati ovu reportažu - istaknula je urednica Žugec Pavićić primajući nagradu.

Zahvalivši gđi Žugec Pavičić što je od mnoštva materijala upravo prilog iz Međimurja izabrala kod kandidature za nagradu, voditelj ureda TZMŽ Rudi Grula naglasio je visoke profesionalne standarde ali i osobnu emotivnu notu koju je novinarka unijela u reportažu.

- To je upravo ono što mi želimo ponuditi našim turistima, autentične vrijednosti i doživljaj koji pobuđuje emocije - kazao je.

 

Označeno u