Gotovo tisuću djece ljetovalo u Dječjem odmaralištu "Varaždin" na Rabu Foto: Krešimir Đurić

Gotovo tisuću djece ljetovalo u Dječjem odmaralištu "Varaždin" na Rabu

| 20.10.2016. u 12:48h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Gotovo tisuću djece ove je sezone ljetovalo u Dječjem odmaralištu "Varaždin" na Rabu, a kako je na završnom druženju u restoranu August na varaždisnkom placu istaknuo direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, sezona je bila i više nego uspeješna.

Na završnom druženju sudjelovali su direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš te pedagoški i programski voditelji koji su svojim doprinosom sudjelovali u realizaciji dječjih ljetovanja.

- Izrazito sam ponosan na uspješno završenu našu drugu sezonu ljetovanja na Rabu. Osobito sam ponosan na naše djelatnike koji su brinuli o djeci i vodili dječje odmaralište. Mislim da svi možemo biti jako zadovoljni - istaknuo je Ciglar.

Ovogodišnja sezona trajala je od 1. lipnja do 20. rujna. U ta četiri mjeseca kroz odmaralište je prošlo 18 grupa, vrtićka djeca, predškolci, osnovnoškolci, učenici sa školom u prirodi, djeca s posebnim potrebama, djeca kroz razvojne kampove.

- Sezona je bila uspješna. Imali smo i određena ulaganja u odmaralište pa smo tako podigli standard dječjeg odmarališta kako bismo svim našim korisnicima omogućili što ugodniji smještaj - naveo je Ciglar.

Kroz 18 grupa prošlo je više od tisuću korisnika, od čega su njih 960 djeca. Ciglar je naglasio kako su sezonu završili bez ijednog incidenta i bez nekih većih problema.

- U sezoni je najveći problem s osobljem, ali uspjeli smo organizirati ono najvažnije, a to su naši kuhari koji su u sezoni deficitarno zanimanje. Nadam se da ćemo i ovogodišnje osoblje zadržati i za sljedeću sezonu, jer su doista odradili dobar posao - rekao je direktor Gradske tržnice.

Otkad je Gradska tržnica preuzela Dječje odmaralište "Varaždin" na Rabu, uložili su gotovo 300 tisuća kuna.

- Nadam se da ćemo s Gradom i za sljedeću sezonu uložiti u još jednu višu razinu kvalitete odmarališta, tako da bi bilo još bolje, da nam se djeca vraćaju s osmjesima na licu. Njihovo veselje je nemjerljivo i nama je cilj da nam se zadovoljno vraćaju svake sljedeće sezone - zaključio je Ciglar.

U odmaralištu su ove sezone boravila i djeca iz Bjelovarsko-bilogorske županije, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Zagrebačke županije.
Gradonačelnik Goran Habuš naglasio je kako je donsen plan ulaganja u odmaralište te da se krenulo s onim investicijama koje su bile najnužnije.

- Uspjeli smo zadržati taj kontinuitet odlazaka naših malih Varaždinki i Varaždinaca na ljetovanje na Rab. Drago mi je da su u našem odmaralištu ljetovala i djeca iz drugih županija, ugostili smo i djecu iz Ukrajine iz ratom zahvaćenih područja, kroz omdaralište je prošlo 960 djece, stotinjak članova osoblja. U odmaralište se ulaže i vjerujem da će još dugi niz godina uveseljavati naše najmlađe - rekao je Habuš.

završno_druženje_dječje_odmaralište_Varaždin_na_Rabu_1.jpg

završno_druženje_dječje_odmaralište_Varaždin_na_Rabu_2.jpg

završno_druženje_dječje_odmaralište_Varaždin_na_Rabu_3.jpg

završno_druženje_dječje_odmaralište_Varaždin_na_Rabu_4.jpg

završno_druženje_dječje_odmaralište_Varaždin_na_Rabu_5.jpg