Ugovor je potpisan 9. rujna Foto: GDCK Varaždin

GDCK Varaždin u novom projektu, zaposlit će 15 žena koje će pomagati starijim osobama

Varaždinske vijesti | 10.9.2020. u 09:20h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin potpisalo je 9. rujna Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za poziv "Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II" u sklopu ESF Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020." u vrijednosti od 1.310.856,25 kn.

Cjelokupni iznos pokriven je bespovratnim sredstvima koja su osigurana iz državnog proračuna (15%) i iz Europskog socijalnog fonda (85%). Partneri na projektu su: Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Varaždin, Grad Varaždin te Općine Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija i Beretinec.

Projekt "Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici 2" zaposlit će 15 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina koje će pružati potporu i podršku za 100 korisnika - stare i nemoćne osobe na područja grada Varaždina i općina Vidovec, Jalžabet, Trnovec Bartolovečki, Sveti Ilija i Beretinec.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a djelatnice će biti zaposlene i pružati uslugu potpore i podrške na terenu 12 mjeseci. Očekivani početak usluge je u studenome ove godine.