U subotu u Čakovcu o mogućnostima skorištavanja praznih javnih prostora

N.L./VV | 15.2.2017. u 12:19h | Objavljeno u Društvo

U sklopu manifestacije Prostoripacija! Platforma za Društveni centar Čakovec u subotu 18. veljače organizira niz aktivnosti u zgradi Scheier.

Platforma za Društveni centar Čakovec već dvije godine aktivno radi na zagovaranju uspostave društveno-kulturnog centra, s ciljem oživljavanja niza javnih prostora u Međimurju koji godinama stoje neiskorišteni (ili nedovoljno iskorišteni) organizacijom različitih društveno-kulturnih sadržaja.

Prostoripacija! je cjelodnevna manifestacija koja će nizom događanja otvoriti mogućnost za razmjenu stavova o javnim prostorima, potrebama, mogućnostima (su)upravljanja javnim prostorima u zajednici te programima koje bi takvi prostori trebali ponuditi građanima/kama.

U subotu 18. veljače organizacije članice Platforme u centar Čakovca (zgrada Scheier) donose raznovrsni program koji uključuje izložbu fotografija koja problematizira korištenje javnih prostora u Međimurju, otvoreni atelje četvero mladih međimurskih likovnih umjetnika, promociju važnosti učenja kroz igru i inkluzije djece s teškoćama u razvoju u aktivnosti u zajednici, književne susrete i razmjenu knjigu/stripova/fanzina te besplatno fotografiranje za sve posjetitelje.

Program se održava uz finanacijsku potporu Zaklade Kultura nova, a podršku manifestaciji dali su i sponzori ACT Printlab d.o.o. i Tiskara Printex, kao i Caffe bar Stari hrast i međimurska craft pivovara Lepi dečki.

Pozivamo sve građanke i građane da navrate tijekom dana, pogledaju/poslušaju nešto iz bogatog programa, ponesu knjige za razmjenu, podruže se i iznesu svoje mišljenje o problemima i potrebama u zajednici.

Program manifestacije Prostoripacija!:

Zgrada Scheier, prizemlje
--------------------------
09:00-18:00 - Info-desk Platforme za Društveni centar Čakovec i Zaklade Kultura nova

09:00-13:00 - MURID - Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu - TEPIH (besplatno igranje za djecu)

09:00-13:00 - Mario Jakšić - Besplatno fotkanje

09:00-18:00 - izložba fotografija i razgovor s autorima - Milivoj Kuhar, Sebastijan Brumec: "Moje, tvoje, naše, njihovo: Potencijal neiskorištenih javnih prostora u Međimurju"

12:30-17:00 - ručak u zajednici - gulaš, Međimursko pivo (powered by Lepi Dečki Brewery)

14:00-17:00 - Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa - Razmjena knjiga, stripova i fanzina

17:00-18:00 - Knjižnica i čitaonica Tabula Rasa - Susret s književnicom - Kristina Štebih

Zgrada Scheier, kat
---------------------------------
09:00-17:00 - Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Međimurja (HDLUM) - OTVORENI ATELJE 2.0 [Veljko Posavec / Stela Horvat / Kristina Pongrac / Rusa Trajkova]