FOTO: Zajedničkim vježbanjem Varaždinci obilježili Međunarodni dan joge Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Zajedničkim vježbanjem Varaždinci obilježili Međunarodni dan joge

Varaždinske vijesti | 22.6.2017. u 08:11h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Međunarodni dan joge brojni su Varaždinci jučer obilježili vježbajući u palači Herzer. Riječ je o besplatnom satu joge koji su vodili instruktori "Joge u svakodnevnom životu", Joga studija Shakti, Joga studija Plavo drvo i Joga studija Šareni slon.

Varaždin se tako i ove godine upisao na listu svjetskih gradova u kojima se obilježio Međunarodni dan joge, nakon što je ovu inicijativu u našem gradu prošle godine pokrenulo Međunarodno udruženje “Joga u svakodnevnom životu”.

Vježbanje je bilo predviđeno na tratini kod Kule stražarnice na Stančićevom trgu, no zbog jučerašnjih je vremenskih neprilika preseljeno u palaču Herzer, a odaziv je pokazao da su Varaždinci itekako zainteresirani za ovaj vid vježbe.

Obilježavanje je održano uz potporu Veleposlanstva Republike Indije u RH, Grada Varaždina i Zajednice sportskih udruga grada Varaždina.

Inače, Međunarodni dan joge je 2014. godine proglasila Opća skupština Ujedinjenih naroda, na inicijativu indijskog premijera Narendre Modija i uz potporu 193 zemlje svijeta.

 

Galerija slika