FOTO Za humanitarnu Vrganijadu utrošeno 40 kg vrganja i 600 jaja Foto: Gradska tržnica Varaždin; Krešimir Đurić

FOTO Za humanitarnu Vrganijadu utrošeno 40 kg vrganja i 600 jaja

Varaždinske vijesti | 3.11.2018. u 12:29h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Humanitarna akcija "Vrganijada" Rotary Cluba Varaždin – Jug održana je danas na varaždinskome placu.

Od gotovo 40 kg vrganja i 600 jaja pripremljeno je oko 500 porcija kajgane koja se nudila posjetiteljima po simboličnoj cijeni od 10 kuna. Kako je istaknuo predsjednik Rotary cluba Varaždin - Jug Ivica Kruhoberec, prikupljena sredstva uložit će se u projekt opremanja STEM laboratorija za varaždinske srednjoškolce.

- Uvijek nas veseli doći na plac jer ove akcije su dobro prihvaćene, a nakana je humanitarna, za djecu, što je najvažnije. Ovime nastavljamo dobru tradiciju - rekao je te dodao kako će RC Varaždin Jug zajedno s ostalim varaždinskim Rotary Clubovima u HNK uskoro obilježiti devedesetu obljetnicu rotarijanstva u Hrvatskoj.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar izjavio je kako Gradska tržnica uvijek rado podržava humanitarne akcije.

- Ova je manifestacija tradicionalna i održava se već dugi niz godina. Plac je okupljalište brojnih naših građana pa je stoga savršen za organizaciju događanja kojima je svrha prikupljanje pomoći potrebitima - rekao je Ciglar.

Ovog vikenda na varaždinskome placu počeo je ovogodišnji izbor najkumice, pa je direktor Ciglar ujedno pozvao sve posjetitelje placa da daju svoj glas omiljenoj kumici.

- Ovo je način na koji zahvaljujemo našim kumicama koje su za nas ovdje tijekom cijele godine, i bez kojih plac ne bi bio ono što jest - napomenuo je.

Glasovanje traje do 1. prosinca, glasački listići izlaze u Varaždinskim vijestima i Regionalnom tjedniku, a može ih se pronaći i na placu te na web stranicama Gradske tržnice.

Osim izbora Najkumice, 17. studenoga slijedi "Bez zelja nema veselja", a u prosincu Gradska tržnica bit će zadužena za klizalište koje će ove godine biti na novoj lokaciji – varaždinskome Starom gradu.

vrganijada_1.jpg

vrganijada_2.jpg

vrganijada_3.jpg