FOTO Veliko proljetno čišćenje okoliša u Martijancu: gumama, limenkama i bocama nije mjesto u prirodi! Foto: Općina Martijanec

FOTO Veliko proljetno čišćenje okoliša u Martijancu: gumama, limenkama i bocama nije mjesto u prirodi!

VV | 6.5.2019. u 17:07h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Članovi udruga s područja Općine Martijanec u velikom su se broju odazvali pozivu Udruge sv. Martin na veliko, proljetno čišćenje okoliša.
Njih šezdesetak u jednom je prijepodnevu prikupilo oko 46 kubnih metara otpada, uglavnom automobilskih guma, elektroničkog otpada, limenki, plastičnih boca i kanti, te ostalog komunalnog otpada sa šest divljih odlagališta na prostoru Općine.
- Svake godine iznova čistimo ista mjesta, divlje deponije. Trebalo bi bolje osmisliti sustav nadzora i kažnjavanja za one koji tu bespravno bacaju otpad. Kad bi jednom bili drastično kažnjeni, vjerujemo da bi prekršitelji otpad odnijeli u reciklažno dvorište Prekoma gdje ga besplatno mogu svakodnevno odložiti. Ovakva nekultura je besramna i opasna po zdravlje nas i naše djece – istaknuli su organizatori akcije.
Paralelno s akcijom čišćenja otpada odvijala se i akcija prikupljanja starog tekstila, u kojoj je predano 2 kubna metra stare odjeće. Organizatori akcije zahvaljuju se svima koji su im pomogli u realizaciji akcije kojom su pokazali da otpadu nije mjesto - u prirodi.

Označeno u
Galerija slika