FOTO: Varaždinski plac u znaku zimnice s poznatom gastroblogericom Sandrom Gašparić Foto: Gradska tržnica Varaždin

FOTO: Varaždinski plac u znaku zimnice s poznatom gastroblogericom Sandrom Gašparić

Varaždinske vijesti | 1.9.2018. u 13:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinskim placem danas su se širili mirisi Srijema i Slavonije. Jednostavna i vrlo ukusna lovačka salata primamila je mnoge posjetitelje koji su mogli saznati sve o njenoj pripremi, a najsretniji su i osvojili staklenku na nagradnom kvizu.

Rog paprika, mrkva i sok od rajčice osnovni su sastojci lovačke salate, jednostavne zimnice koja se lako i brzo priprema, a ukusna je kao prilog mesu ili tjestenini tijekom čitave godine. Da zimnica ne mora biti bauk, danas je na Danu zimnice pokazala Sandra Gašparić, osnivačica portala ReciPeci i jedna od najpoznatijih hrvatskih gastroblogerica.

Za radionicu pripreme lovačke salate odlučila se kako bi u Varaždin donijela dašak svog rodnog kraja za koji je ova zimnica specifična.

- Lovačka salata je tradicionalna zimnica iz Slavonije i Srijema, a priprema se iz namirnica koje su u ovo doba godine dostupne po povoljnim cijenama. Može ju pripremiti svatko, a ovisno o ukusu može biti ljuta ili slatka. Svakako je dobar izbor za one koji možda nikad nisu pripremali zimnicu, ali i za iskusne domaćice i domaćine jer paše uz mesna jela i tjesteninu te ju vole stari i mladi - poručila je Sandra Gašparić.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar poručio je kako Danom zimnice žele ukazati na bogatstvo ponude placa, jer u ovom trenutku obiluje svim povrćem i voćem koje pripremamo za zimu.

- Zadovoljstvo nam je na našemu placu ugostiti gošću koja je tako dobra u pripremi zimnice, posebice jer nam je danas uz šarenilo boja donijela i zamamne mirise koji će vjerujem, motivirati mnoge na pripremu zimnice. Recepata je mnoštvo, a ponuda na našem placu je iznimno bogata - zaključio je te pozvao sve da se okušaju u pripremi zimnice kod kuće.

U Varaždinu na placu još danas poslijepodne od 16 do 20 slijedi Dječji plac, dok će se u subotu, 15. rujna održati jedna od najvećih veselica, Dan varaždinskog placa. Prijave ekipa za natjecanje u pripremi kotlovine već su otvorene, a osim dobre hrane na Danu placa uz Centar tradicijske kulture, Kavalire i Kraljeve ulice sve posjetitelje očekuje odlična atmosfera.

Na varaždinskom placu je tako danas otvorena sezona manifestacija koje će nabavku namirnica subotom ujutro učiniti još sadržajnijom i svakako biti razlog više za posjet tržnici.

varazdin-plac-zimnica-Sandra-Gasparic-1.jpg

varazdin-plac-zimnica-Sandra-Gasparic-2.jpg

varazdin-plac-zimnica-Sandra-Gasparic-3.jpg

varazdin-plac-zimnica-Sandra-Gasparic-4.jpg

varazdin-plac-zimnica-Sandra-Gasparic-5.jpg