FOTO Varaždinski gimnazijalci opet skupa nakon 50. godina: To su bila lijepa vremena! Foto: Krešimir Đurić

FOTO Varaždinski gimnazijalci opet skupa nakon 50. godina: To su bila lijepa vremena!

IHR/Varaždinske vijesti | 9.6.2019. u 17:45h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Bila su to lijepa vremena. Hodali smo puno na plesove, a u školi smo bili dobri. Dobra smo bili generacija – tvrdi Vlasta Kračun, varaždinska gimnazijalka koja je srednju školu završila 1968./1969. godine. Ona i njezini kolege jučer su se ponovno okupili u Varaždinu kako bi proslavili  veliki jubilej – 50. godina mature. 

Nakon što su ponovno sjeli u školske klupe oživjela su sjećanja. U njihovoj generaciji bilo je sedam razrednih odjeljenja koje je pohađalo više od 200 učenika. Profesori su se nekad poštovali i nije bilo prepucavanja kao danas, a veliki broj . njihove generacije nakon završene gimnazije otišao je studirati i završio fakultete. Oni koji nisu išli studirati brzo bi se zaposlili.

- Nije to bilo kao danas, da posao ne možeš pronaći nakon srednje škole. Ako nisi išel studirati, zaposlil si se u pošti ili banci – otkrila je Vlasta Kračun koja je zajedno sa Slavicom Cvetko, Goranom Pavelićem i Miroslavom Sardelićem sudjelovala u organizaciji proslave velikog jubileja na kojoj se okupilo 70-ak bivših gimnazijalaca.

- Sastajemo se svakih pet godina, na obljetnicama, a posebno je veselje kad dođe netko tko je bio svega jednom na proslavi u ovih 50 godina – poručili su varaždinski gimnazijalci.  

Dojmove s proslave velike obljetnice prepričavat će još dugo, no sigurni smo da jedva čekaju da se ponovo okupe na novoj proslavi obljetnice mature.   

Galerija slika