FOTO: Teniskim višebojem varaždinski mališani otvorili 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Foto: ZŠUGV

FOTO: Teniskim višebojem varaždinski mališani otvorili 17. Olimpijski festival dječjih vrtića

Varaždinske vijesti | 11.5.2018. u 09:07h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak, 10. svibnja, počeo je 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera.

U teniskom višeboju na terenima TK Varteks sudjelovali su mališani iz deset dječjih vrtića. U pravoj sportskoj atmosferi na kraju je najbolja bila prva ekipa Dječjeg vrtića Varaždin – Kozarčeva. Iza njih su bili druga ekipa istog vrtića pa Bajka, Panda, Čira-čara, Pinokio, Zečić, Zeko, Vlakić i Varaždin-Biškupec.

- Pred nama je još jedna vrtićka olimpijada koja je u proteklih 17 godina izrasla u manifestaciju koja se organizira širom Hrvatske. Možemo biti ponosni što je sve krenulo upravo iz Varaždina. I ove godine varaždinska olimpijada okuplja zaista veliki broj mališana, gotovo šest stotina, koji će na ovaj način osjetiti čari sportskog natjecanja i radosti koja proizlazi iz rezultata postignutog vlastitim naporima - izjavila je stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Anica Sitar Dvorski.

Danas, 11. svibnja, mališani sudjeluju u likovnoj radionici s temom Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, od 9 sati na Kapucinskom trgu (odnosno u Balonu Graberja u slučaju lošijeg vremena). Olimpijski se festival nastavlja idući tjedan, u ponedjeljak, kada će se djeca okušati u spretnosti vožnje biciklom te u utorak u plivanju.

Završnica Olimpijskog festivala bit će u četvrtak, 17. svibnja, od 16 sati na Sportskom centru „Sloboda“. Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te u atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4x25 m). Ukupno na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina sudjeluje 570 djevojčica i dječaka iz 17 dječjih vrtića.

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_01.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_02.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_03.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_04.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_05.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_06.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_07.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_08.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_09.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_10.jpg

varazdin-djecja_olimpijada_tenis_11.jpg