Ivan Čehok pregledao nove prostore Gradskih bazena Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Otvorene dvije nove finske saune u Gradskim bazenima Varaždin

| 5.7.2018. u 11:16h | Objavljeno u Društvo

Danas su na Gradskim bazenima Varaždina u Zagrebačkoj ulici, gradonačelnik Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar obišli nove sadržaje koji su u ponudi Gradskih bazena Varaždin. Riječ je o dvije nove saune, manjoj ekstremnoj finskoj sauni (100 C) i velikoj BIO finskoj, čime će se građanima omogućiti da uz postojeće saune uživaju i u aroma terapiji i kromo terapiji.

- Riječ je o prvom dijelu ulaganju, a nisu važne samo ove saune, nego važno je reći da se ovime rekontruira i obnavlja onaj dio prostora koji je bio poplavljen kada su bile one velike kiše. Ona je cijele ove prostore razorila, a sada se odmah ide dalje u rekonstrukciju teretane i sljedeća faza će biti i krovište bazena preko energetske obnove. S ovim počinjemo jednu dugotrajniju obnovu naših bazena, a i dogradnju onoga što su sami korisnici tražili - rekao je Čehok.

Za obnovu prostora i otvaranje sauni je bilo predviđeno 200 tisuća kuna, a potrošilo se nešto manje od 160 tisuća kuna čime je ostvarena ušteda od 40 tisuća kuna.

- Prva je finska ekstremna sauna u kojoj temperatura ide sve do 100 stupnjeva celzija što će biti za one koji mogu višu temperaturu podnijeti, a zid u sauni je napravljen od himalajske soli koja je najčišća sol na svijetu i ima 160 minerala u sebi koji su istovjetni u ljudskom organizmu, a korisno je u zdrastvene svrhe. Druga je također finska, ali ide samo do 50 stupnjeva i koristit će se u svrhe kromoteraoije i aromaterapije. Vjerujem da će se građani odazvati na korištenje sauna - rekao je ravnatelj Gradskih bazena Varaždin, Željko Kušter.

Galerija slika