FOTO: Oko 500 posjetitelja uživalo u plesu amaterskih skupina u Graberju

J.Š./Varaždinske vijesti | 27.2.2019. u 13:02h | Objavljeno u Društvo

Plesni susret amaterskih plesnih skupina „Plesna priča 2019.“ na kojem su nastupili svi polaznici kluba „PLAN B“ Varaždin sa svojim koreografijama povezanim u priču te gostujući plesni studiji iz Čakovca, Ivanca, Koprivnice, Ludbrega, Novog Marofa, Samobora, Šenkovca i Varaždina, održan je protekle subote u varaždinskoj sportskoj dvorani Graberje.

Ova manifestacija kao projekt plesača i voditelja kluba „PLAN B“ Varaždin okupila je oko 500 posjetitelja i gledatelja, a svoj glas, Priči je posudila Lidija Vrbanić dok je kao gošća „Plesne priče" nastupila nekadašnja prvakinja Hrvatske u ritmičkoj gimnastici Mia Vidaković, izvodeći svoje vježbe s loptom i trakom.

Osim domaćina, Plesnog kluba „PLAN B“, pod vodstvom osnivačice i voditeljice kluba Martine Palošika Čonda, s koreografijom „Slomi strah“ mentorice Davorke Čorko-Rodeš predstavile su se i članice Plesnog studija „Vindi“ Varaždin Iva Stanisavljević, Lara Krnić, Paula Ivaniš i Tara Breški, dok su sa svojom drugom plesnom točkom“Revolt“ iz istog Plesnog studija nastupile Dora Obelić, Lorena Benčić i Jana Sabljak. Polaznice Univerzalnog plesnog studija „Feel“ iz Varaždina nastupile su s točkom „Feel Prodigy“, voditeljice Romane Ratkaj.

Nastupili su i Plesno gimnastički klub „Flik“ iz Šenkovca s acro dance formacijom „Toruk“ trenerice Tatjane Stojiljković i Tijane Tkalčec. „Kiona“ je naziv acro dance duo koreografije Tatjane Stojiljković iz istoimenog Kluba. Plesni klub „Ivančica“ iz Ivanca predstavio se s koreografijom „Rainbow“ voditeljice Helene Galić, dok su se s točkom „Everybody wants to role the world“ predstavile polaznice istoimenog plesnog kluba pod mentorstvom koreografkinje Ane-Marije Strmečki. S točkom „Pipi Duga Čarapa“ predstavio se Plesni studio „Crazy Hill“ iz Ludbrega pod vodstvom voditeljica Ivane Kapusta i Ane Katalenić. Plesni studio „Vivona“ Čakovec vlasnice Karmen Kovačević Jambor, predstavio se s točkom „Duga“ Ivane i Nele Pečarko. S koreografijom „How Bad Do You SpinBox“ nastupila je Anteya Wilson iz Plesnog studija „SpinBox“ iz Novog Marofa, a pod mentorstvom voditeljice Karmen Maršić Ferenčina, kao i s plesnom točkom „Footloose“, pod vodstvom koreografkinje Ive Smoljanec. Polaznice Plesnog studija „Jump“ iz Koprivnice izvele su show dance koreografiju „Roboti“ koju su osmislile voditeljice Dea Kostadinović i Andreja Herman. Plesni studio „Point“ iz Samobora predstavio se s točkom „Pauci“ pod vodstvom koreografkinje Roberte Carić Štimac.

Inače, „Plesna priča 2019.“ održava se svake dvije godine, a u njoj sudjeluje preko stotinu djece iz Kluba domaćina te oko stotinu i pedeset plesača gostiju. Revijalnog je tipa, sastoji se od dva dijela, a održava se u svrhu održavanja bliskih odnosa između klubova, razmjene iskustva te promocije plesne umjetnosti. Cilj susreta međusobna je motivacija i podrška voditelja i plesača iz različitih dijelova Republike Hrvatske, a sve u svrhu kulturne dobrobiti građana Grada Varaždina.

Označeno u