FOTO: Na Danu kestena Gradska tržnica počastila posjetitelje vrućim pečenim kestenima Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Na Danu kestena Gradska tržnica počastila posjetitelje vrućim pečenim kestenima

Varaždinske vijesti | 13.10.2018. u 14:55h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Povodom Dana kestena, danas je varaždinska Gradska tržnica posjetiteljima podijelila ukupno trideset kilograma besplatnih vrućih pečenih kestena. Neodoljiv miris pečenih kestena širio se tržnicom, savršeno se uklapajući u vrevu i žamor subotnjeg jutra na placu.

Pečenim kestenima pridružila se i ponuda slastica od kestena za što se pobrinula Udruga žena Sveti Đurđ. No razlog današnjoj osobitoj gužvi bio je natječaj 'Plodovi jeseni vu Varaždinu na placu', u kojemu je sudjelovalo 12 dječjih vrtića iz Varaždina i okolice. Radovi svih vrtića su izuzetni, a predstavljeni su na jedinstvenoj izložbi, na stupovima po čitavoj tržnici.

S obzirom da su svi radovi jako dobri, izabrati najbolje bio je osobito težak zadatak povjeren komisiji u čijem sastavu su bili ravnatelj varaždinskog Gradskog muzeja Ivan Mesek, varaždinski likovni umjetnik Živko Toplak te direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar. Nakon pomnog pregleda i ocjenjivanja, komisija je najboljim proglasila Dječji vrtić Varaždin iz Kućana. Drugo mjesto pripalo je Dječjem vrtiću Varaždin , objektu Aleja, a treće Dječjem vrtiću Panda. Najbolje vrtiće Gradska tržnica nagradit će vrijednim nagradama, a svi sudionici dobit će diplome.

A plac će i dalje ostati u novome 'jesenskome ruhu' – izložba dječjih radova prepunih crteža, ali i poruka i stihova, do daljnjega će uveseljavati posjetitelje i prodavače.

- Jesen je na našem placu najljepše godišnje doba, a kesteni su omiljena poslastica. Ovo je naš način na koji želimo posjetiteljima zahvaliti za vjernost, promovirati tržnicu i stvoriti još bolji ugođaj. Likovni radovi predškolske djece čine jesensko ruho placa još atraktivnijim, a nas osobito veseli što djeca na kreativan način uče o vrijednosti tržnice - rekao je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

Nakon Dana kestena, na tržnici slijede nova događanja – već za 27. listopada najavljuje se Festival tikvi, 3. studenog je Vrganijada, a uskoro počinje i tradicionalni izbor najkumice.