FOTO: Djelatnici I. OŠ učili kako pružiti prvu pomoć Foto: GDCK Varaždin

FOTO: Djelatnici I. OŠ učili kako pružiti prvu pomoć

V.M./Varaždinske vijesti | 6.9.2016. u 17:23h | Objavljeno u Društvo

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin provelo je 1. rujna edukaciju iz pružanja prve pomoći za 40 djelatnika I. osnovne škole Varaždin.

Ovo je nastavak provedbe programa osposobljavanja učitelja, nastavnika i stručnih suradnika za pružanje prve pomoći djeci i učenicima sa zdravstvenim teškoćama koji je započeo u 2015. godini i prema kojem je obuku prošlo ukupno 285 odgojno-obrazovnih djelatnika škola na području grada Varaždina i okolnih općina.

Cilj ove edukacije je da nastavnici usvoje osnovna znanja o bolestima i određenim stanjima kako bi mogli prepoznati promjene u ponašanju učenika i pojavu prvih simptoma te sa usvojenim vještinama staloženo i bez panike pružiti adekvatnu pomoć i tako spriječiti daljnje komplikacije a u iznimnim situacijama, spasiti život.

- Usvojenim vještinama stiče se određena sigurnost kod pomaganja učenicima, kontrolira se panika i bolje se može nositi sa stresnom situacijom koja često sprečava pravovremenu reakciju. Naučeno znanje i usvojene vještine uvelike pridonose i promjeni stava o bolesnim učenicima kako kod odgojno-obrazovnih radnika tako i kod ostalih učenika - poručuju iz GDCK Varaždin.

GDCK Varaždin i u narednom periodu nastavlja s edukacijom za sve zainteresirane škole.

Galerija slika