Donacija dm-a Dječjem vrtiću Varaždin za nabavu peći za keramiku

Varaždinske vijesti | 30.11.2016. u 13:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Dječji vrtić Varaždin u utorak 29. listopada dobio je donaciju tvrtke dm-drogerie markt koja će im omogućiti nabavu komorne električne peći za pečenje keramike. Donacija dm-a, koju je projekt Dječjeg vrtića Varaždin dobio u sklopu inicijative "Jer sve smo to MI!", omogućit će malim umjetnicima u potpunosti samostalno stvaranje umjetničkih djela od gline.

U sklopu inicijative, dm će uložiti više od 1,5 milijuna kuna u realizaciju 40 društveno korisnih projekata diljem Hrvatske, među kojima se nalazi i projekt "Leptirići se igraju glinom".

- Iznimno smo ponosni na naše mlade umjetnike, a zahvaljujući ovoj donaciji sada smo u mogućnosti nabaviti vlastitu peć za keramiku. Moći ćemo izrađivati satove od keramike, magnete i ostale predmete pod "jednim krovom" i nećemo više morati tražiti tko će nam ispeći proizvode. Hvala dm-u što je prepoznao ovaj projekt i odlučio pomoći nam u nabavi peći koja će koristiti i mnogim narednim generacijama djece koja će dolaziti u naš vrtić - izjavila je Andrea Sedlar, odgojiteljica Dječjeg vrtića Varaždin koja je uz ravnateljicu vrtića, Jasenku Husnjak, prisustvovala na preuzimanju donacije.

Projekt "Leptirići se igraju glinom" traje već desetak godina, a omogućuje djeci da izražavaju svoju kreativnost i razviju estetske kriterije za promatranje svijeta oko sebe.

- Drago nam je što ovom donacijom osiguravamo kontinuitet lijepog i važnog projekta za Dječji vrtić Varaždin. Vrijednost radova koji su napravili ovi mali umjetnici prepoznali su i na Svjetskoj izložbi male keramike gdje su imali zapažen nastup, a također aktivno sudjeluju i na Špancirfestu. Ponosni smo što je dm dio ovog projekt i uvjereni smo kako će iz ove peći izaći puno lijepih umjetnina naših malih umjetnica i umjetnika - izjavila je Dijana Košić, područna menadžerica dm-a.