Dođite na jazz večer u Caffe bar Elephant

N.P./VV | 22.11.2017. u 15:22h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Danas u Caffe bar Elephant u 21 h jazz sezonu otvara "The Quartet", jazz kvartet kojeg čine četiri glazbenika iz Varaždina.

Glavna karakteristika ovog kvarteta je da izvode tradicionalne jazz standarde u vlastitim aranžmanima s uvođenjem novih interaktivnih dijelova unutar samih skladbi s naglaskom na improvizaciju.

Osim tradicionalnih jazz standarda također eksperimentiraju i s drugim žanrovima glazbe ali i pišu autorske skladbe. The Quartet je sastav koji je osnovan 2016. upravo iz želje za izvođenjem tradicionalnih jazz standarda. Dosad je kvartet odradio nekolicinu nastupa od kojih treba izdvojiti koncert povodom Međunarodnog dana jazza u Varaždinu, samostalni koncert u Centru za kulturu Čakovec, Jazz from the Woods Koprivnica i nekolicinu nastupa po lokalnim klubovima.

Na nastupima često znaju ugostiti i druge izvođače soliste te tako stvaraju jednu interaktivnu glazbenu improvizacijsku priču između slušatelja i izvođača. Repertoar čine jazz standardi autora kao što su: John Coltrane, Charlie Parker, Miles Davis, Thelonious Monk, Joe Henderson, Dizzy Gillespie, Benny Golson i ostali.

Ulaz na koncert je besplatan.