Dodatne kutije za selekciju otpada i u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo

J.Š./Varaždinske vijesti | 26.9.2017. u 16:01h | Objavljeno u Društvo

Zahvaljujući suradnji tvrtke Čistoća d.o.o. i Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije od sada zaposlenici te institucije mogu selektirati otpad po kancelarijama i njihovi korisnici u čekaonicama.

Zavod za javno zdravstvo ovih je dana opskrbljen kutijama za selekciju otpada te brošurama kako na pravilan način razvrstavati otpad.

-Drago mi je što je konačno omogućeno da se u prostorima Zavoda za javno zdravstvo može razvrstavati otpad. Do sada se u Zavodu razvrstavao papir i ostali otpad, a sada ćemo dodatnom selekcijom smanjiti ukupnu količinu otpada te povećati dio za ponovno korištenje - rekao je ravnatelj Zavoda Krunoslav Kovačić.

Kutije za razvrstavanje otpada podijeljene su na odjelima za medicinsku mikrobiologiju, epidemiologiju, školsku medicinu, zdravstvenu ekologiju, u Centru za prevenciju ovisnosti te po uredima Zavoda. Osim u Varaždinu otpad će se razvrstavati i po ispostavama Zavoda u Ivancu, Novom Marofu i Ludbregu.

-Podjelom kutija i materijala za razvrstavanje otpada tvrtka Čistoća nastavlja sa stvaranjem uvjeta za razvrstavanjem otpada "na kućnom pragu" odnosno na mjestu gdje otpad nastaje. Cilj je smanjenje ukupne količine otpada. Do sada ovakvu suradnju imamo s obrazovnim ustanovama u gradu Varaždinu, te općinama Cestica, Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Sveti Đurđ, Vidovec i Veliki Bukovec - poručuju iz tvrtke Čistoća.