DAN ŽUPANIJE Danas Štruklijada i sajam, na svečanu sjednicu dolazak najavili Milanović i Plenković Foto: Ilustracija/Varaždinska županija

DAN ŽUPANIJE Danas Štruklijada i sajam, na svečanu sjednicu dolazak najavili Milanović i Plenković

IHR/Varaždinske vijesti | 5.9.2020. u 09:15h | Objavljeno u Društvo

Sajmom domaćih proizvoda i 2. Štruklijadom danas počinje obilježavanje Dana Varaždinske županije, koji će ove godine biti obilježen malo skromnije nego prijašnjih godina.

Već od osam sati ispred Županijske palače počinje sajam domaćih proizvoda na kojem će preko dvadeset OPG-ova nuditi svoje proizvode, pa će se tu naći proizvoda od meda i lješnjaka, domaćih sireva, kobasica, ajvara, bučinog ulja, različitih džemova, voćnih rakija, ali i tradicionalnih suvenira.

Kuhari Hotela "Minerva“ podijelit će građanima tristotinjak porcija sarme, a za dobar štimung pobrinut će se Tamburaški sastav Lajk.

Paralelno sa sajmom domaćih proizvoda, u atriju Županijske palače održat će se i 2. "Varaždinska štruklijada“ na kojoj će posjetitelji moći probati različite vrste štrukli - od slatkih, slanih, s različitim nadjevima, pa sve do pečenih i kuhanih, a bit će tu i slatkih kolača.

Kako bi građani malo predahnuli od slasnih zalogaja pobrinut će se Husarska garda Varaždinske županije, zatim Varaždinska građanska garda te pripadnici Ivanečke rudarske čete koji će nas podsjetiti na neka povijesna vremena. U 10 sati postrojit će se ispred Županijske palače te predati prijavak županu.

Svečana sjednica Županijske skupštine održat će se u utorak, 8. rujna ,a sjednica će se zbog epidemiološke situacije održati u atriju Županijske palače.

Svoj dolazak na svečanu sjednicu najavili su predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, veliki broj saborskih zastupnika, župana susjednih županija te ostalih dužnosnika.

Na svečanoj sjednici bit će i uručene nagrade Varaždinske županije u 2020. godini. Podsjećamo, nagradu za životno djelo ove će godine dobiti Stjepan Šafran.