Dan bez glutena, laktoze i šećera na varaždinskom placu, zelenoljupci - dođite! Foto: Ilustracija

Dan bez glutena, laktoze i šećera na varaždinskom placu, zelenoljupci - dođite!

VV | 23.5.2019. u 18:47h | Objavljeno u Društvo

Iduće subote, 1. lipnja na varaždinskom placu održat će se dan bez glutena, laktoze i šećera. "Zdravi impuls grada" projekt je koji ima za cilj približiti zdravu hranu i pripremu jednostavnih zdravih obroka svakome, neovisno o njegovom predznanju ili kulinarskom umijeću.

Posebno nam je važno demistificirati kuhanje bez glutena, laktoze i šećera jer osoba s intolerancijom na ove sastojke je svakim danom sve više.

- Svjesni smo da mijenjanje načina prehrane može biti poprilično težak zadatak i uglavnom ljudima predstavlja problem. Zato Zeleni kutak, organizator projekta u suradnji s Varaždinskom tržnicom i Turističkom zajednicom te pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, poziva sve zelenoljupce i one koji to nisu da u subotu, 1. lipnja dođu do varaždinskog placa od 8 do 13 sati i uvjere se kako ne trebamo učiniti goleme promjene ako se želimo hraniti zdravije.Dovoljni su mali koraci kojima možemo zdravu hranu prilagoditi svojim potrebama, a kuhanje pojednostavniti i učiniti ga zabavnijim - poručuju organizatori.

Predviđene su prezentacije, degustacije uz promotivne cijene.

Označeno u