Čak 350 umirovljenika i župan Čačić na obilježavanju Dana starijih osoba u G. Vratnu Foto: Varaždinska županija

Čak 350 umirovljenika i župan Čačić na obilježavanju Dana starijih osoba u G. Vratnu

Varaždinske vijesti | 3.10.2017. u 08:10h | Objavljeno u Društvo

Međunarodni dan starijih osoba, u organizaciji Saveza udruge umirovljenika Varaždinske županije, svečano je proslavljen u Društvenom domu u Gornjem Vratnu gdje se okupilo više od 350 umirovljenika s područja cijele Varaždinske županije.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Saveza udruge umirovljenika Varaždinske županije Jadranke Bahlen i načelnika Općine Cestica Mirka Korotaja, umirovljenicima je njihov dan čestitao i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je naglasio kako su umirovljenici populacija koja zavređuje posebnu pažnju te je pohvalio rad i aktivnosti samoga Saveza.

- Drago mi je da sam danas ovdje s ovako velikim brojem umirovljenika, ljudima koji dokazuju kako mirovina ne znači mirovanje nego naprotiv, angažman i aktivnosti koje imaju mogu biti određeni uzor i drugim društvenim skupinama. Suradnja između Saveza udruge umirovljenika i Varaždinske županije je dobra, a siguran sam da će biti još i bolja. Podupirati ćemo i nadalje Vaše aktivnosti, organizaciju i održavanje županijskih i međužupanijskih susreta umirovljenika, te ćemo financirati redovni rad udruge. Cilj nam je i da proširimo kapacitet Doma za starije i nemoćne osobe u Varaždinu i to ukoliko je moguće putem novaca iz EU fondova – rekao je Čačić te svima poželio puno zdravlja u nadolazećem razdoblju.

Druženje je nastavljeno i prigodnim kulturno-umjetničkim programom kojeg su izveli članovi Udruge umirovljenika.

011017 dan starijih 2

011017 dan starijih 3