Čačić: "Bono Zvonimir Šagi bio je vrhunski intelektualac i jedan od vodećih hrvatskih teologa" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čačić: "Bono Zvonimir Šagi bio je vrhunski intelektualac i jedan od vodećih hrvatskih teologa"

VV | 17.11.2020. u 13:44h | Objavljeno u Društvo

Povodom smrti fra Bone Zvonimira Šagija, župan Varaždinske županije Radimir Čačić uputio je izraze sućuti ocima kapucinima.

- Fra Bono Zvonimir Šagi bio je vrhunski intelektualac i jedan od vodećih hrvatskih katoličkih teologa. Pamtit ćemo ga kao dugogodišnjeg gvardijana kapucinskog samostana te jednog od vodećih hrvatskih katoličkih teologa. Kao vrhunski intelektualac čije su riječi, otvorenost i jednostavnost pronalazile put do svakog čovjeka ostavio je neizbrisim trag na ovim našim prostorima. Sudjelujući u radu koordinacije za ljudska prava Varaždinske županije svojim intelektom, radom, energijom i zalaganjem dao je veliki doprinos, a bio je i dobitnik županijske nagrada za životno djelo. Izražavam ponos i zadovoljstvo što sam poznavao fra Bonu, s kojim sam kroz nekoliko desetljeća imao srdačan i prijateljski odnos. Ocima kapucinima ovim putem izražavam duboku i iskrenu sućut - rekao je Čačić.