FOTO Atraktivni plesni nastupi na Trofeju grada Varaždina 2020.

vv | 11.10.2020. u 08:15h | Objavljeno u Društvo

U Sportskoj dvorani Graberjem, uz posebne protuepidemijske mjere, sinoć je održan turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima „Trofej grada Varaždina 2020.“, kojeg je priredio Sportski plesni klub Valcer uz suorganizaciju Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza, dok je pokrovitelj natjecanja bio Grad Varaždin, uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je niz natjecatelja u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Varaždinskoj su se publici predstavili u dvije discipline sportskog plesa: disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).  

 Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavio se s osam plesnih parova. U kategoriji mlađi osnovci nastupili su Uma Mašić i Ivan Biškup, a u osnovcima Tin Žmuk i Nika Jerebič te Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević. U mlađoj mladeži natjecali su se Adriano Žmuk i Dorja Pernar, Andrej Detelj i Elena Weiser, David Hudoletnjak i Vida Jurak te Eugen Sekovanić i Kiara Črnila. U kategoriji starije mladeži nastupili su Teo Patačko i Stefani Hrman, a u solo kategorijama natjecali su se Elena Sekovanić, Leona Mičuda, Kiara Črnila, Lana Režek, Vida Jurak i Stefani Hrman.

Plesni klub Takt iz Varaždina u natjecateljskom dijelu programa predstavljale je šest plesnih parova. U kategoriji mlađih osnovaca nastupili su Ivan Pilinger i Anja Strelec, a u kategoriji osnovaca Borna Mališ i Korina Eršeg te Matej Bolšec i Karolina Bogović. U kategoriji mlađe mladeži Plesni klub Takt predstavljali su Luka Gladović i Elena Majcen te Gabriel Novotny i Linda Šoštarek, dok su u kategoriji mladeži nastupili Marino Bruža Habek i Iva Friščić. U kategoriji veterana 1 nastupili su Vlado Kopčić i Ivana Matić. U solo kategorijama nastupili su Anja Strelec, Karolina Bogović, Emili Šobak, Luna Papec, Natali Franolić, Ela Alibašić, Ema Žalac, Eni Kočet, Marta Majcen, Maja Racanović, Lana Stanković Vrček, Nina Đipalo Čelik, Danijela Bodružić, Ema Biškup, Nika Plantak, Lea Zelčić, Maja Mlakar, Linda Šoštarek i Elena Majcen. Plesni klub Takt predstavio se i u grupnim natjecanjima s grupom Diamonds u kategoriji mlađe mladeži te grupom Angels u mix age kategoriji.