VOGD i KUD Rudolf Rajter uspješni na državnom susretu pjevačkih zborova u Rovinju Foto: Hrvatski sabor kulture

VOGD i KUD Rudolf Rajter uspješni na državnom susretu pjevačkih zborova u Rovinju

Varaždinske vijesti | 18.10.2018. u 11:01h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture, u Rovinju je 6. i 7. listopada održan 51. susret hrvatskih pjevačkih zborova na kojem su sudjelovala i dva zbora iz Varaždinske županije - Mješoviti pjevački zbor Varaždinskog obrtničkog glazbenog društva (Varaždin) i Mješoviti pjevački zbor KUD-a "Rudolf Rajter" (Ivanec).

Iako nisu nastupili u kompletnom sastavu, Varaždinsko obrtničko glazbeno društvo (VOGD) izvrsnom je izvedbom pod vodstvom maestre prof. Janje Knapić oduševilo publiku i stručno povjerenstvo te su osvojili srebrnu plaketu.

0_-_vogd_-_rovinj_hsk.jpg

Ivanečki zbor nastupio je pod ravnanjem prof. Jelene Gotal, a u jakoj konkurenciji je za svoj nastup nagrađen brončanom plaketom.

0_-_kud_rudolf_rajter_ivanec.jpeg

Susret hrvatskih pjevačkih zborova nacionalna je manifestacija s dugogodišnjom tradicijom koja na godišnjoj razini okuplja najbolje hrvatske amaterske zborove i ljubitelje zborskog pjevanja. Ujedno je to jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, a na kojoj su nastupili najuspješniji zborovi, predstavnici 13 hrvatskih županija s više od 650 pjevača. Na ovogodišnjem Susretu nastupilo je čak 18 odabranih hrvatskih pjevačkih zborova koji su svoj nastup morali izboriti putem 11 županijskih i regionalnih smotri te jednog samostalnog preslušavanja.