Večeras u Herzerici predavanje Ane Šverko o dijalogu između novog i starog grada Foto: Gradski muzej Varaždin

Večeras u Herzerici predavanje Ane Šverko o dijalogu između novog i starog grada

J.Š./Varaždinske vijesti | 14.2.2018. u 11:09h | Objavljeno u Društvo

U sklopu Srijede u Muzeju, koja je na rasporedu 14. veljače u palači Herzer održat će se predavanje pod nazivom "O dijalogu između novog i starog grada", koje je pripremila dr. sc. Ana Šverko.

Tom prigodom dr. sc. Šverko fokusirat će se na fenomen adaptacije baštine u današnjoj arhitekturi i urbanizmu i značaj povezanosti cijeloga grada putem kontinuiranoga javnog prostora i sustava gradskih komunikacija, a probleme suvremenog urbanističkog projektiranja u povijesnim gradovima ilustrirat će na primjerima Splita i Varaždina.

Predavačica dr. sc. Ana Šverko viša je znanstvena suradnica na Institutu za povijest umjetnosti – Centru „Cvito Fisković“ u Splitu i docentica na splitskom Studiju arhitekture te dobitnica Nagrade Udruženja hrvatskih arhitekata "Neven Šegvić" za knjigu Grad (ni)je kuća.

Predavanje počinje u 19 sati, a ulaz je besplatan. Suorganizator je Društvo arhitekata Varaždin.

Također podsjećamo da Gradski muzej Varaždin, uz izložbu Varaždinske glagoljske pergamene i "Knjige glagoljaške – kapucinske, karlobaške" koja se može razgledati do 11. ožujka, u sklopu svoga edukacijskog programa, organizira za učenike održavanje edukacijskih radionica.

Pripremljena su tri tipa radionica, i to za učenike 4. te 5, 6. 7. i 8. razreda osnovne škole i za učenike srednjih škola, u trajanju od 15. veljače do 9. 3 ožujka.

Raspored radionica koje će se održati u srijedu, 14. veljače:

9.00 – 10.00 sati: 6. razred, I. osnovna škola Varaždin, učiteljica hrvatskog jezika Ružica Gregurić

10.30 – 11.30 sati: 4. razred, I. osnovna škola Varaždin, učiteljica Sonja Tušek-Podobnik

12.00 – 13.00 sati: 1. razred, Medicinska škola Varaždin, profesorica Nataša Sajko.

Radionice će voditi autorica izložbe dr. sc. Anica Vlašić Anić i stručna suradnica na izložbi muzejska savjetnica Spomenka Težak, kojoj se možete obratiti i za dodatna pitanja o ovom programu na kontakt: 042 658 762, 091 5525 240.