Večer poezije i craft piva u Vakuumu, 4. studenoga Foto: PROMO

Večer poezije i craft piva u Vakuumu, 4. studenoga

N.L./VV | 2.11.2016. u 19:54h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Vakuum inicijativa i nova varaždinska književna udruga Katapult pozivaju vas na „Večer poezije i craft piva u Vakuumu“ u petak 4. studenoga u 19 sati pod motom „Poezija i glazba – DA! Industrijsko pivo više nikada!".

Notorni zagrebački pjesnik Boris Kvaternik čitat će svoju poeziju, a nakon toga bit će „open mic“ i posjetitelji će moći pročitati vlastitu pjesmu o pijanstvu i osvojiti nagradu.

Ovim se događajem ujedno obilježava i otvaranje sezone craft piva pa će se poetska večer nastaviti uz druženje s pivarom Nikolom Sokolom.

Za pozadinsku buku pobrinut će se Sten Mol.

Boris Kvaternik

Rodio se 1987. u Zagrebu. Završio je srednju Grafičku školu u Zagrebu. Nakon toga se povlačio uokolo godinu dana, bez nekog određenog cilja u životu. U međuvremenu je radio kao grobar na Južnim grobljima i kao pomoćni radnik na pokretnoj traci u tvornici kućanskih aparata. Uslijedilo je crnčenje u tvornici sladoleda, a nakon toga bio je polagač optičkih kablova po gradskim šahtovima i pomoćni radnik u maloj tiskari. Nakon tog razdoblja beznađa upisao se na Filozofski fakultet u Zagrebu. Objavljivao je na web-stranicama: Poezin, Svijet Kulture, Knjigomat, Prozaonline, Bundolo, blog Pišem poeziju itd. Živi u zagrebačkom kvartu Dubravi. U slobodno vrijeme uzgaja paradajz na stolu svoje sobe, lijepi čudne slikarije po zidovima, nabija po staroj pisaćoj mašini ili visi po klupama u gradskim parkovima.

Vakuum klub

Vakuum klub organizacija je ljudi, ideja i programa, koja djeluje u skladu s interesima i potrebama mladih u gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji. Prostorom Vakuum kluba se mogu koristiti sve organizacije civilnog društva, koje pružaju alternativne programe u područjima edukacije, kulture, umjetnosti, inovativnih tehnologija i novih medija.

Udruga Katapult

Udruga Katapult bavi se edukacijom u izdavaštvu i poticanjem stvaralaštva i kulture mladih. Osnovana je 2006. u Rijeci, a 2016. premještena u Varaždin. Djeluje i ostvaruje suradnju s pojedincima i drugim organizacijama i institucijama na području Republike Hrvatske. Djelatnosti su promoviranje mladih pisaca i spisateljica, vođenje i organiziranje promocija, radionica, pružanje logističke i edukacijske potpore članovima koji žele razvijati talente primjenjive u kreativnom pisanju, lekturi, grafičkom dizajnu, web-dizajnu, uredništvu, grafičkoj pripremi, crtanju stripova, marketingu...