Varaždin će u svibnju vrvjeti događanjima: Ulična košarka, koncerti, Dan manjina...

D.P. | 10.5.2018. u 14:26h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na konferenciji za novinare, održanoj jutros u Gradskoj vijećnici, zamjenica gradonačelnika Sandra Malenica predstavila je bogati raspored događanja koja će se u svibnju odvijati na ulicama i trgovima Varaždina.

Za svakog ponešto

Uz zamjenicu su na konferenciji sudjelovali i svi predstavnici ovomjesečnih manifestacija. Tako je Karlo Kukec iz Tehnološkog parka najavio Voogle konferenciju, koja će se u četvrtak, 17. svibnja održavati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu.

- U sklopu teme konferencije „Here we grow“ održat će se predavanja, panel diskusije, natjecanje za najbolju poduzetničku ideju i poslovni sastanci namijenjeni poduzetničkoj, startup i akademskoj zajednici. Ovogodišnje izdanje Voogle konferencije predstavlja uspješne priče „lokalnih heroja“ iz svijeta poduzetništva, prati „heroje u nastajanju“ koji s velikim potencijalom tek kreću u svoje poduzetničke priče i bavi se znanjima i vještinama potrebnim za realizaciju takvih priča - najavio je Karlo Kukec.

Dodao je kako će se u sklopu konferencije održati i natjecanje za najbolju poduzetničku ideju gdje će osam odabranih finalista prezentirati svoju poduzetničku ideju pred stručnim odborom, a jedan od njih ponijet će laskavu titulu „Voogle startup godine“. Pobjednik natjecanja ulazi u Voogle accelerator koji osigurava financijska sredstva od 10.000 eura intenzivan mentorski program i pristup kanalima za internacionalizaciju poslovanja.

Nakon Voogle konferencije u subota, 19. svibnja na Franjevačkom trgu će se održati Dan nacionalnih manjina.

- Program će trajati od 10 do 13 sati, a očekuje se dolazak predstavnika srpske, slovenske, albanske, bošnjačke, muslimanske, ukrajinske zajednice. Uz to, dolaze delegacije iz Novog Sada (europska prijestolnica mladih 2019. godine) i Maribora - najavila je Sandra Malenica.

Sadržajna subota 19. svibnja ovime neće završiti, jer od 18 sati na varaždinskom Aquacityju počinju koncerti Kojota, Boe, Jure Stublić & Filma i Drugog načina.

- Ulaz je besplatan, a zabava će trajati do jutarnjih sati - najavio je, Danijel Kuserbanj, organizator eventa Aquacity Rocks.

U subotu 26. svibnja na Starom gradu će se održati viteški turnir "Anđeoska strijela" kojeg organizira Viteški red Svetog Nikole.

Kako je najavio Luka Boršćak iz Viteškog reda, posjetitelje čeka bogat program uz kostimirane sudionike i uprizorenje povijesne bitke na Starom gradu.

Oldtimer susret

Istog dana, u subotu 26. svibnja u Varaždinu će se održati i Međunarodni Oldtimer susret Zagorje 2018.

- Radi se o motorima starijim od 30 godine, a dolazak motora na Kapucinski trg očekuje se oko 13 sati - najavila je Jelena Toth, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednica Grada Varaždina.

Ljubitelji automobila itog će dana moći i na varaždinsko more na kojem će održati susret Car Teama Varaždin i natjecanja koja počinju u 16 i 30 sati.

Uz sve, Varaždin će 19. svibnja biti i domaćin turnira u 3×3 uličnoj košarci, vrlo atraktivnom sportu koji je prošle godine postao olimpijski i koji će svoju olimpijsku premijeru doživjeti na OI u Tokiju 2020. godine - najavljeno je na konferenciji.

Na Kapucinskom trgu natjecat će se ulični hakleri u dvije kvalitetne kategorije. Zasebno će biti organiziran turnir za lokalne, amaterske ekipe, koji počinje od 10 sati, a od 14 sati na košarkaški teren će ekipe profesionalaca. U ovoj kategoriji natjecat će se 12 ekipa iz Hrvatske, a očekuje se i nekoliko ekipa iz inozemstva.

- Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Turnir će biti organiziran u produkciji Laškog i to pod sloganom “Laško je košarkaško”, a uz 3×3 uličnu košarku bit će tu i dobre zabave i neizostavno odlične glazbe koja uvijek ide uz ovakve urbane događaje.

Organizator sportskog dijela natjecanja je Udruga Libox Lipik koja već 20 godina organizira turnire u uličnoj košarci - kažu organizatori koji će Gradu Varaždinu pokloniti i dva koša koja će oslikatu umjetnik Lunar.

Označeno u