Vanima i Varaždin domaćini 48. revije hrvatskoga filmskog stvaralaštva Foto: snapshot/YT

Vanima i Varaždin domaćini 48. revije hrvatskoga filmskog stvaralaštva

NL/VV | 21.11.2016. u 10:02h | Objavljeno u Društvo

U Varaždinu se od 25. do 27. studenog održava 48. revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u organizaciji Hrvatskoga filmskog saveza, domaćin i suorganizator je udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA, koja ujedno službeno slavi 30 godina postojanja. Partneri u organizaciji su Gradski muzej Varaždin, Galerijski centar Varaždin i udruga TRASH. Revija se održava pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, HAVC-a i Hrvatske zajednice tehničke kulture.

Iako službeno Revije počinje u petak 25. studenog, prije samog događaja biti će održan pretprogram. Riječ je o prigodnom programu u sklopu VANIMINE proslave obljetnice. Tako će 23. studenog u 19 sati u palači Herzer zainteresiranoj javnosti biti predstavljena monografija pod imenom „Od V do A – od Varaždina do animacije u 30 godina“ i to u sklopu programa „Srijeda u muzeju“ koji provodi Gradski muzej Varaždin. U 20:30 sati istu večer u Galerijskom centru Varaždin, službeno će biti otvorena izložba radova naših poznatih animatora Krešimira Zimonića i Matije Pisačića pod nazivom „Crtež, strip i film“. Izložba je nastala u sklopu platforme EDIT COMICS koju je 2014. godine pokrenula udruga RARE iz Vinkovaca, a sad je vodi VANIMA. Platforma je financirana sredstvima Zaklade Kultura Nova.

Službeni programski raspored 48. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva pogledajte ovdje. Više o samom događaju pronađite ovdje. Revijski foršpan pogledajte ovdje.

Video sadržaj