Uskršnja priča Muzeja anđela: Slave svoj 10. rođendan

VV | 19.3.2021. u 08:38h | Objavljeno u Društvo

- Ove godine u svibnju punimo deseti rođendan, sretni smo i ponosni na naš mali kreativni tim - Muzej anđela kojeg je prije deset godina utemeljio samostalni umjetnik - slikar Željko Prstec - rekli su predstavnici Muzeja anđela.

Slikar Željko Prstec već više od trideset i pet godina nadahnuto i uvijek iznova stvara svijet anđela koji nije pomodno artificijelan nego utemeljen u povijesti i tradiciji kraja iz kojeg potječe. U slikarskoj biografiji dugoj pedeset godina, osim anđelima, posvećivao se i drugim motivima i temama, ima bogat i raskošan opus ilustracija i opreme za knjige, bavio se scenografijom za kazalište i televiziju, oblikovao je plakate, omote CD-a, grafičke mape, autor je brojnih popularnih grafika.

Njegovi se radovi izmjenjuju u postavu muzeja, koji je postao nezaobilazno mjesto u Varaždinu kako za turiste tako i za stanovnike ljubitelje anđela i duhovnosti, a njegovo osnivanje i djelovanje izazvalo je veliki medijski interes diljem zemlje i šire.

Muzej anđela ugostio je u svojim prostorijama mnoge umjetnike, slikare, glazbenike pjevače, pjesnike, glumce, a nadaleko je poznat i Natječaj za kratku priču Muzeja anđela koji se ove godine raspisuje deseti puta.

Natječaj se će raspisati 1.travnja, te se već sada pozivaju svi zainteresirani da pripreme i uglancaju svoje priče.

S obzirom na sveopću situaciju u zadnjih godinu dana, mnoge planirane događaje morali su otkazati, ali ovim putem vam najavljuju kratkoročne planove, te pozivaju sve zainteresirane da se pridruže te posjete i budu dio priče Muzeja anđela.

Muzej anđela, na čelu sa svojim domaćinom, Željkom Prstecom, organizira posebnu izložbu povodom Uskrsa. Jedinstvena je po tome što će posjetitelji tijekom 2 tjedna moći uživati u nesvakidašnjim pisanicama, koje su, u dogovoru sa Željkom Prstecom, oslikali razni domaći umjetnici. Izložba ‘Pisanice’ bit će otvorena 19.03.2021. do 07.04.2021.

Uskrsna radionice pisanica za djecu održat će se utorak 23.03. i srijedu 30.03. u prostoru Muzeja anđela s početkom u 17:00h.

Zbog ograničenog broja djece i pridržavanja svih epidemioloških mjera, prijava na radionicu je obavezna.

Uz Uskršnje radionice pozivaju se svi koji su zainteresirani da se pridruže likovno kreativnim radionicama za djecu te radionicama glinom za odrasle.

Svi detalji o radionicama mogu se pronaći na web stranici Muzeja anđela www.angelusmuseum.com ili direktnim pozivom.

Sve daljnje najave i događaje, kao i samu proslavu 10.rođendana Muzeja anđela javit će javnosti na vrijeme. Ako će situacija dozvoljavati, ove godine planiraju puno zanimljivih događaja, kako za Varaždince, tako i za turiste.

Prilog_3.jpg

Prilog_2.jpg