Urbana klupska scena razvija se na Slobodi Foto: Vida Žagar/Livesvirke.com

Urbana klupska scena razvija se na Slobodi

N.L./VV | 5.1.2017. u 20:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Klub Sloboda koji se nalazi podno istoimenog stadiona postao je mjesto na kojem se razvija nova varaždinska urbana klupska scena. U suradnji s Hrvatskom udrugom glazbenika "HUG" iz Varaždina počeo se održavati program pod imenom "Freedom stage", u sklopu kojeg su nastupali Erotic Biljan & His Heretics, The Evokers, The Mindmills, The Yangsters, The Kenovas, Eye/Slashers, The Nenad Resnik band, The Fakin lajsne, Sten Mol, John Doe, jamIT, Faraday...

Želja je organizatora vratiti se na stare staze varaždinskih klubova kao što su bili Rogoz, Albatros, Gimnet i klub EX.
Kako stoji u njihovu proglasu na društvenim mrežama, riječ je o isključivo urbanom programu uz gostovanja bendova koji sviraju glazbu u stilu rocka, soula, jazza, funka, grungea, metala, swinga i slično. A što točno znači termin „urbano“, o tome se već desetljećima diskutira.

Možda je najpoznatija ona stara rasprava o toj temi Mile Kekina iz Hladnog piva i zabavne pjevačice Alke Vuice, kad je Mile Kekin rekao da je termin "urbana glazba" postao sinonim za dobru glazbu kojom mladi i kreativni ljudi pokušavaju nešto reći, a Alka mu je odbrusila: "Ta takozvana urbana glazba su crnački narodnjaci." – aludirajući da rock ima korijene u ritmovima bluesa i countryja.
Oni nisu našli zajedničku definiciju, ali Sloboda i HUG imaju svoje objašnjenje.

– Naš predznak i logotip "Freedom stage" bit će garancija imunosti i varaždinski rokerski odgovor na glazbeni primitivizam i ostalo neuko zabavljačko smeće koje posljednjih godina na sve strane truje mozgove mladih i naivnih vikend-ratnika u gradu i regiji – stoji u najavi.

Detaljne izvještaje sa svirki možete pronaći na stranicama portala Livesvirke.com.

Označeno u