U varaždinskom HNK nova kazališna sezona počinje s predstavom „Bog masakra“

| 7.9.2016. u 20:31h | Objavljeno u Društvo

Nova sezona 2016./ 2017.  u varaždinskom HNK počet će s devet premijera, a prva pod nazivom „Bog masakra“ Yamine Reza na rasporedu je u utorak, 20. rujna, a u režiji je mlade Lee Anastazije Fleger.

– Nastavlja se repertoar na sceni "Zvonimir Rogoz", koja u drugom dijelu sezone slavi 40 godina postojanja. Nastavljaju se jaka glumačka ostvarenja i dramska djela koja plijene svojim emotivnošću i društvenom problematičnošću, a na neki način, iako nije imperativ, i svojom popularnošću - rekao je danas u varaždinskom HNK Ozren Prohić, umjetnički savjetnik prilikom najave nove kazališne sezone.

Prema „Bogu masakra“ Roman Polanski snimio je film. Čini nam se vrlo interesantnim to propitivanje takvih iznimno popularnih i iznimno kvalitetnih dramskih djela s našim ansamblom – dodao je Prohić.

U predstavi glume Sunčana Zelenika Konjević, Robert Plemić, Irena Tereza Prpić i Marinko Prga.

Kao mlada redateljica dobila sam poziv da režiram u HNK. Bio je to velik šok, a potom i preuzimanje odgovornosti. „Bog masakra“ je poznat tekst, suvremena tema s kojom se svatko može poistovjetiti i to je razlog izbora. Najviše se bavi roditeljstvom, odnosom djece i roditelja i roditelja s drugim roditeljima. Dolazi do susreta dva para roditelja koji dolazi iz potpuno suprotnih sredina i koji se ne bi sreli da se njihova djeca nosu potukla i moraju riješiti taj sukob – kazala je redateljica Fleger.

Ova predstava otvara nove teme u našim vlastitim glavama, jesmo li stvarno dobri roditelji svojoj djeci. Postoji izreka da je put do pakla popločen dobrim namjerama, a čini mi se da roditelji upravo to rade, iz dobrih namjera nas u životi malo „zafrknu“ – rekao je o predstavi glumac Robert Plemić.

Nakon predstave „Bog masakra“ uslijedit će autorski projekt Staše Zurovca „Satovi plesa za starije i napredne“ Bogumila Hrabala, „Mrtva svadba“ Asje Srnec Todorović u režiji Natalije Manojlović, autorski projekt Ksenije Zec i Saše Božića za tinejdžere „5 minuta prije tebe“, autorski projekt „Mala princeza“ Kazališnog studija mladih i ansambla HNK u Varaždinu, „Hotel Bellevue“ Odona von Horvatha u režiji Ivana Plazibata, „Krokodili“ Vladimira Arsenijevića u režiji Dražena Krešića, kajkavizirani „Gospon lovac“ Georgesa Feydeaua u režiji Tomislava Pavkovića te „Dežgracija Siniše Brajčića u režiji Julije Klier.