U subotu izložba dječjeg stvaralaštva "Cijeli svijet je kazalište!"

Varaždinske vijesti | 20.12.2019. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

U Foyeru HNK u Varaždinu u subotu, 21. prosinca, u 9,30 sati otvorit će se izložba dječjeg stvaralaštva "Cijeli svijet je kazalište!" u organizaciji varaždinskog HNK i Koordinacijskog savjeta organizacije ruskih sunarodnjaka u Hrvatskoj. 

Naime, održavanje izložbi dječjeg stvaralaštva «Весь мир – театр!»/ „Cijeli svijet je kazalište!“ posvećeno je 2019.godini koja je, u Ruskoj Federaciji, proglašena Godinom kazališta. Po cijeloj zemlji se održavaju tematski forumi, sastanci, seminari, majstorski tečajevi s vodećim kazališnim umjetnicima Rusije, premijere predstava - planirano je više od 2600 događanja u 85 regija Rusije. U Hrvatskoj postoji mnogo različitih organizacija i društava ruskog govornog područja koja su u sklopu svojih kulturnih programa održala niz događaja posvećenih kazalištu.

Poznati izraz W. Shakespearea "Cijeli svijet je pozornica, a svi muškarci i žene, su samo glumci. "/" All the world's a stage, and all the men and women merely players » može biti epigrafom izložbi.

Glavni zadatak održavanja izložbi dječje kreativnosti je upoznati mlađu generaciju s kazališnom kulturom, stvoriti zajedničku priču o čarobnom svijetu kazališta, uvesti u svijet umjetnosti – svijet bez granica.. Pripremajući se za ove izložbe, djeca će proširiti svoje spoznaje o kazalištu, kazališnim zanimanjima, upoznati se s neobičnim i tradicionalnim kazalištima, te kazališnom terminologijom. Izložbe će se održati u nekoliko regija Hrvatske uz podršku i izravno sudjelovanje kazalista.