Tomislav Beronić i "Peta dimenzija" u novomarofskoj knjižnici

VV | 23.4.2018. u 11:13h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak 23. travnja u 19 sati obilježava se manifestacija „Noć knjige“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Novi Marof. Autor Tomislav Beronić će predstaviti svoj nagrađivani roman „Peta dimenzija“.

Istražujući Tesline zavojnice, mlada znanstvenica otkriva prolaz u petu dimenziju, duhovni dio svemira u kojem su nepromjenjivo zapisani svi događaji iz povijesti civilizacije. Susreti s velikanima znanosti i duhovnosti u proteklih dvije tisuće godina -dovode u opasnost i nju i osobe u njenom okruženju. Roman "Peta dimenzija" autora Tomislava Beronića ima nagradu Artefakt koju mu je dodijelila publika na prošlogodišnjoj Konvenciji fantastike RIKON i svoj klub čitatelja koji prate novosti vezane uz roman i rješavaju kvizove o likovima romana.

Kao što je pokazala i nagrada Artefakt, "Petu dimenziju" publika je dočekala objeručke jer se Beronićev znanstveno-fantastični roman oslanja na stvarne povijesne činjenice, preispituje odnose vjere i znanosti te nudi napetost avanturističkog trilera. Putovanje kroz prostor i vrijeme, fizika, istraživanje „nemogućeg“ te jedan sasvim otvoren pogled prema religijama ostavit će vas bez daha i u čežnji za brzim okretom stranica kako biste saznali što slijedi! Napetost romana usporediva je s romanima Dana Browna.

Očekujte opušteno i netipično predstavljanje knjige. Ulaz besplatan.