Stari grad – kulisa i/ili kulturno dobro: "Srijeda u muzeju" uz razgovor o korištenju javnog prostora Foto: Gradski muzej Varaždin

Stari grad – kulisa i/ili kulturno dobro: "Srijeda u muzeju" uz razgovor o korištenju javnog prostora

Varaždinske vijesti | 5.2.2019. u 19:54h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

"Stari grad – kulisa i/ili kulturno dobro" tema je otvorenog razgovora koji će se u sklopu "Srijede u Muzeju" održati u palači Herzer (Gradski muzej Varaždin, Franjevački trg 10), 6. veljače, od 19 sati.

Tom prigodom govorit će se o problematici korištenja javnog prostora u kompleksu varaždinskoga Staroga grada, u kojemu je posljednjih godina sve više manifestacija, djelomično i sa sadržajima dvojbenoga karaktera, uzme li se u obzir njihov smještaj u kulturno-povijesnu cjelinu.

Budući da je i nedavno završen projekt, priređen uz Advent, u javnom prostoru dobio i pohvale i kritike, na ovoj "Srijedi u Muzeju" od mjerodavnih institucija pokušat će se dobiti odgovor, a možda i neka konkretna rješenja, na pitanje kako pomiriti zahtjeve struke vezane uz zaštićena kulturna dobra sa zahtjevima turističko-komercijalnih čimbenika.

U programu sudjeluju: zamjenica varaždinskoga gradonačelnika Sandra Malenica, viša stručna savjetnica i konzervatorica za nepokretna kulturna dobra u Konzervatorskom odjelu u Varaždinu Ivana Peškan, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth i muzejska savjetnica u Gradskome muzeju Varaždin Ljerka Šimunić. Moderator je ravnatelj Gradskog muzeja Varaždin mr. Ivan Mesek.

Ulaz je besplatan.