Slike s motivima Ludbrega Branko Budimir poklonio gradskoj knjižnici Foto: Grad Ludbreg

Slike s motivima Ludbrega Branko Budimir poklonio gradskoj knjižnici

Varaždinske vijesti | 19.3.2017. u 17:35h | Objavljeno u Društvo

U obilježavanje Dana Grada Ludbrega uključila se i Gradska knjižnica i čitaonica Mladen Kerstner u kojoj je otvorena prigodna izložba slika. Naziv izložbe je "Ludbreške vedute", a slike su djelo Branka Budimira.

- Vjerujem da se mnogi pitaju zašto izložba baš u knjižnici. Svima je dobro poznato da knjižnice u svojim programima imaju sve ono što je vezano uz knjigu, pripovijedanje, pričanje, da se tu odvijaju razne promocije autora, pjesnika, pripovjedača, ali nekako posljednjih godina u knjižnicama u svijetu pa tako i Hrvatskoj, a tim stopama ide i naša knjižnica promoviraju se drugi vidovi umjetnosti, a sve je to zapravo vezano uz knjigu i književnost - rekla je na otvorenju Edita Kutnjak-Zlatar, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner.

Na slikama Branka Budimira su jasno ludbreški motivi, a sve predstavljeno na izložbi umjetnik je darovao Gradskoj knjižnici i čitaonici Mladen Kerstner. Izložba se u ludbreškoj knjižnici može razgledati naredna dva tjedna.

- Ludbreška knjižnica je odlično osmislila koncept izložbe postavivši veći dio u izlog jer prozori su najbolja galerija. U bilo koje doba, radno ili neradno, izložba se na ovaj način može razgledati. Ludbreg me oduševio kada sam stigao. Kao da je netko ovdje posuo božansku prašinu i ima tu još ogromno puno potencijala kojeg valja iskoristiti - rekao je Branko Budimir, rođeni Splićanin koji od osnovne škole živi u Zagrebu.

Član je Likovnog udruženja Ludbreg i danas živi kao profesionalni slikar u Zagrebu i Ludbregu. Slikarstvo je učio u slikarskoj školi na Rakovom perivoju. Hospitirao je na Akademiji likovne umjetnosti u atelijerima profesora Friščića, Tišljara i Slavka Marića. Surađuje s mnogim galerijama u Hrvatskoj, poglavito onima koje su prezentirane na internetskim portalima, kao npr. Akademija-art.

budimir_ludbreg_2.JPG

Označeno u