„Rock izložbe“ na varaždinskom Festivalu letećih gitara otvaraju se danas Foto: www.turizam-vzz.hr

„Rock izložbe“ na varaždinskom Festivalu letećih gitara otvaraju se danas

N.L./VV | 6.10.2016. u 08:04h | Objavljeno u Društvo

Danas u 18 sati neslužbeno se otvara Festival letećih gitara, izložbom „Brzina svjetlostiAlana Messera, rock fotografa, u Galerijskom centru Varaždin, a u 19 sati će u županijskoj palači biti otvorena izložba "Riff, riječju i slikom", s osamdesetak artefakata, memorabilija i osobnih posveta iz zbirke Dubrovčanina Voje Šindolića, nekadašnjega glavnog urednika mjesečnika Džuboks, kojeg je život uz rock i za rock doveo do prijateljstava i bliskih kreativnih odnosa s prvacima beat i rock kulture i drugim suvremenicima ere kao što su Allen Ginsberg, Charles Bukowski, Patti Smith, Bob Dylan, Jack Kerouac, Henry Miller, Tennesee Williams, Jerry Garcia, Carlos Fuentes, Timothy Leary, Abbie Hoffman, David Bowie, John Lennon…

Službeno otvorenje festivala bit će u petak u 19 sati u HNK-u, a održavat će se do 9. listopada. Posjetitelje očekuju radionice sviranja gitare, predavanja, izložbe i koncerti, koji će se održavati u predvorju varaždinskoga HNK-a i atriju županijske palače (Mindmills i Jam Ritual, subota, 17.30).

U HNK-u će u subotu nastupiti Damir Halilić Hal, worl music duo Kelpie (Ian Melrose i Kerstin Blodig), King King (škotska rock-blues atrakcija), a u nedjelju BJ Cole & Emily Burridge. Završni će koncert održati Vedran Božić i Branimir Bogunović Pif s grupom Rock Masters.
Vrhunac programa bit će predstavljanje projekta Flight of Fame, gitarske kuće slavnih, akademije i muzeja.

Ovo je samo kap u moru sadržaja koje nudi Festival letećih gitara, a cjelokupni program pogledajte i preuzmite ovdje.