FOTO: "Ratni foto zapisi" Mladena Genca u Kaštel Lukšiću

VV | 25.7.2017. u 18:43h | Objavljeno u Društvo

Izložba fotografija Mladena Genca koja je dosad bila postavljena u palači Herzer preselila se na jug Hrvatske. „Ratni foto zapisi“ varaždinskog novinara i dragovoljca Domovinskog rata otvorena je u muzejskom prostoru dvorca Vitturi u Kaštel Lukšiću. Riječ je o fotografijama koje su nastale na raznim bojištima diljem Hrvatske. Izložba će biti otvorena do početka kolovoza.

Iz opsežnog opusa odabran je reprezentativan izbor od oko 130 fotografija, snimljenih na istočnoslavonskom, zapadnoslavonskom, ličkom i južnodalmatinskom bojištu. Izložba je realizirana u organizaciji Državnoga arhiva u Varaždinu, a njen ravnatelj Damir Hrelja koji je sudjelovao na otvaranju izložbe u Lukšiću istaknuo je kako je Genc svojom donacijom više od tisuću fotografija obogatio fundus koji se odnosi na zbivanja u Domovinskom ratu. Izložba će se seliti i drugim gradovima južne Hrvatske.

Na otvorenju je bilo jako puno ljudi i poznatih osoba, a među njima i poznati hrvatski glumac, član varaždinskog HNK-a, Marinko Prga, koji godišnji provodi kod roditelja na Čiovu, a u Varaždin se vraća na jesen.

Inače, izložba se 2. kolovoza otvara u galeriji u Kninu, gdje će biti i Predsjednica RH te brojni drugi dužnosnici i ugledne osobe.