Profesori Glazbene škole u Varaždinu dali svoj doprinos slavljeničkom programu Foto: Glazbena škola Varaždin

Profesori Glazbene škole u Varaždinu dali svoj doprinos slavljeničkom programu

Varaždinske vijesti | 19.11.2018. u 10:38h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Profesori varaždinske Glazbene škole Davor Brđanović i Marija Pavlović klavirskim su recitalom u četvrtak 15. studenoga dali svoj doprinos slavljeničkom programu škole.

U prvom dijelu koncerta Davor Brđanović, koji je nakon završetka varaždinske Glazbene škole, diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a doktorat znanosti na polju odgojnih znanosti stekao na Učiteljskom fakultetu, pred brojnom je publikom izveo "Sonatu quasiuna Fantasia" i "Sonatu za klavir op. 57" Ludwiga van Beethovena, dok je u drugom dijelu koncerta Marija Pavlović izvela "Images" Clauda Debussya.

- Željeli smo ovim koncertom spojiti dvije obljetnice - 190. godina Glazbene škole i stoljeće od Debussyeve smrti. Stoga smo o izabrali ovakav program. Postoji mala "napetost" kad je riječ o ovakvim koncertima na kojima su i naši učenici, ali drago nam je što je došlo do realizacije ovog koncerta - istaknuo je profesor Brđanović, profesor mentor klavira, čiji je znanstveni interes usmjeren obrazovanju, te ulozi, značaju i promicanju umjetnosti i kulture.

Marija Pavlović, nakon varaždinske Glazbene škole završila je dodiplomski i poslijediplomski umjetnički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, ostvarila brojne solističke koncerte, kao i uspješne suradnje sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, usavršavala se na seminarima eminentnih pijanista i pedagoga, a uspješno od 2006. godine radi s učenicima Glazbene škole u Varaždinu.

Slavljenička godina Glazbene škole u Varaždinu polako se primiče kraju. Iduća Srijeda u Gradskom muzeju bit će posvećena ovoj velikoj obljetnici, a bit će održan i znanstveni skup u organizaciji Zavoda za znanstveni rad HAZU o 190. obljetnici škole iz koje su na svoj glazbeni put krenula brojna poznata imena hrvatske kulture.

Pavlovic_Brdanovic_koncert-glazbena_skola_varazdin_1.JPG

Pavlovic_Brdanovic_koncert-glazbena_skola_varazdin_2.JPG

Pavlovic_Brdanovic_koncert-glazbena_skola_varazdin_3.JPG

Pavlovic_Brdanovic_koncert-glazbena_skola_varazdin_4.JPG