Priznanja za Aleksandra Horvata i Tibora Martana na Susretu hrvatskih zavičajnih književnika Foto: Hrvatski sabor kulture

Priznanja za Aleksandra Horvata i Tibora Martana na Susretu hrvatskih zavičajnih književnika

Varaždinske vijesti | 5.7.2017. u 18:21h | Objavljeno u Društvo

Na 36. Susretu hrvatskih zavičajnih književnika, održanom 1. srpnja u Velikoj dvorani Hrvatskog sabora kulture (HSK) u Zagrebu, svoje je predstavnike imala i Varaždinska županija.

Na ovogodišnji književni natječaj HSK-a prijavilo se više od 100 autora iz gotovo cijele Hrvatske s ukupno 447 poetskih, proznih i dramskih radova na sva tri hrvatska narječja. U kategoriji poetskih radova Varaždinsku županiju su predstavili Aleksandar Horvat iz Ludbrega te Tibor Martan iz Novog Marofa. Njihove je pjesme na kajkavštini Tragi (Horvat) i Pisana plafta (Martan) Prosudbeno povjerenstvo odabralo za javnu izvedbu na Susretu te su nagrađene priznanjem.

Na Susretu, koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture organizirao Hrvatski sabor kulture, bila su predstavljena najbolja književna ostvarenja hrvatskih zavičajnih književnika koje je odabralo stručno Prosudbeno povjerenstvo ovogodišnjeg književnog natječaja HSK-a: književnici Miroslav Mićanović i Ivan Babić te teatrologinja i dramska pedagoginja Ozana Iveković. Program je obuhvatio nastup nagrađenih, pohvaljenih i odabranih autora, stručne osvrte članova Prosudbenog povjerenstva te dodjelu plaketa, pohvalnica i priznanja za sudjelovanje na ovogodišnjem Susretu.