Pripreme za VAFI 8 u punom jeku – prijavite filmove do kraja siječnja!

V.V. | 9.1.2017. u 08:46h | Objavljeno u Društvo

Bliži se 8. VAFI - Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin, jedinstveni po promicanju filmskog stvaralaštva djece i mladih, ali i sadržaja za djecu i mlade. 

Od 15. prosinca 2016. do 31. siječnja 2017. godine otvorene su prijave i to u dvije sekcije: JUNIOR i SENIOR.

Filmove koje su radila djeca i mladi zainteresirani mogu prijaviti u JUNIOR sekciju i to prema dobi autora u kategoriju MINI, MIDI ili MAXI. Odrasli, profesionalci i amateri, filmove za djecu mogu prijaviti u SENIOR sekciju i to prema predviđenoj dobi gledatelja u iste kategorije.

Organizator, udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA, iznimno je zadovoljan brojem prijava pristiglih već do sada i naglašava da će sve filmove pregledati selekcijska komisija koja će odlučiti koji će biti prikazani na velikom platnu tijekom trajanja Festivala, od 30. svibnja do 4. lipnja. Rezultate selekcije možemo očekivati do kraja ožujka.

Da kreativnost ne bi bila poticana samo na papiru, VANIMA je u suradnji sa Sveučilištem Sjever, organizirala natječaj na kojem su sudjelovali studenti Sveučilišta.

Drugu akademsku godinu za redom studenti Odjela za multimediju, oblikovanje i primjenu izrađivali su plakat za VAFI i to u sklopu kolegija Grafički dizajn. Odabran je plakat za 8. VAFI festival koji je VANIMA posvetila kineskoj animaciji, a izradila ga je studentica Ana Medvedec, koja je za protagonista odabrala zmaja.

- Početak suradnje s VAFI festivalom mi puno znači i vjerujem da će mi ova suradnja biti odlična odskočna daska za dalje - naglasila je Ana, koja će imati prilike izraditi i ostale grafičke materijale za nadolazeći festival.

Organizator zahvaljuje i profesorima, izv.prof.dr.sc Ivani Žiljak Stanimirović, izv.prof.dr.sc. Mariju Tomiši, te pred. Snježani Ivančić Valenko na ponovno uspješnoj suradnji i, naravno, poziva sve da prate službenu internetsku stranicu festivala i prijavljuju filmove.

VAFI 8 plakat

Označeno u