Predstavu varaždinskog HNK-a "Bog masakra" Ziher uvrstio u pet najboljih

N.L./VV | 6.7.2017. u 20:03h | Objavljeno u Društvo

Među pet najboljih hrvatskih predstava portal Ziher.hr odnosno njihov kritičar Tim Hrvaćanin uvrstio je i varaždinsku predstavu Bog masakra autorice Yasmine Reze.

- Među pet najboljih hrvatskih predstava nalaze se i praizvedba dramskog teksta, autorski projekt te adaptacije romana (suvremenog i klasika), no zajednička im je odlika izvrsna režija, bez obzira na to je li naglasak predstave na tekstu i glumačkoj izvedbi ili je pak riječ o komadima u koje su odlično uklopljene glazbene sekvence i izražajni motivi poput lutkarstva. Stoga valja istaknuti tih petero redatelj(ic)a, abecednim redom: Saša Božić, Lea Anastazija Fleger, Janusz Kica, Dora Ruždjak Podolski i Anica Tomić. Također valja istaknuti i Teatar &TD kao kazalište s daleko najuzbudljivijom i najzanimljivijom sezonom iz koje ćemo, osim “Magic Evening”, pamtiti i autorske projekte “Teror tolerancije” Mirana Kurspahić i “Jedan mrtav čovjek” Aleksandra Švabića - navodi se u tekstu.

“Bog masakra” Yasmine Reze drama je o dva bračna para čiji poluformalni susret, zbog tučnjave njihovih sinova, završava kao burna svađa u kojoj se ne biraju strane. Iza naoko običnog susreta zabrinutih roditelja krije se ozbiljna rasprava o muško-ženskim odnosima, odgoju djece, moralu, pa čak i religioznim, filozofskim te ideološkim temama. Redateljica je sigurnom rukom vodila glumce i omogućila im puno prostora za nadahnute izvedbe.

Cijeli tekst pročitajte na ovoj poveznici.