Predstavljeno 3. izdanje međunarodnog jazz festivala Fest jazz Koprivnica

VV | 14.6.2017. u 14:00h | Objavljeno u Društvo

Fest jazza Koprivnica međunarodni je ljetni open-air festival smješten na prekrasnu lokaciju koprivničkog glavnog gradskog trga. Uz glavnu pozornicu nalazi se jedan od najljepših gradskih parkova u kontinentalnom dijelu Hrvatske, a scenografiju upotpunjuju i arhitektonske konture trga te zgrade Gradske vijećnice. Fest jazza Koprivnica već je nakon tri godine od svog prvog izdanja postao neizostavni dio kulturnog identiteta i turističke ponude grada Koprivnice.

Ove godine će ugostiti 70-ak glazbenika u sedam glazbenih sastava iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i SAD-a. Glavni program festivala održat će se 6., 7. i 8. srpnja 2017. na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Festival će započeti svečanim otvaranjem u četvrtak 6. srpnja u 20:00 sati. U prvoj večeri festivala nastupit će Lana Janjanin Trio, te Jazz Orkestar HRT-a & Miron Hauser sa projektom „Fragrancia“. U petak 7. srpnja će se po prvi puta u Hrvatskoj predstaviti projekt „Port of Life“ mladog slovenskog skladatelja Žana Tetičkovića, te Marko Ramljak Band. U subotu 8. srpnja u Koprivnicu dolazi Marko Črnčec Quartet i Mike Moreno, jedan od najboljih svjetskih jazz gitarista, te hrvatski jazz fusion elektro sastav Kozmodrum.

Popratni sadržaji u sklopu festivala ove godine uključuju: kazališnu predstavu u suradnji sa Ludens Teatrom, „Malu jazz školu“ za djecu u suradnji sa Dječjim vrtićem Tratinčica, Festivalsku noć u sva tri dana trajanja festivala u Klubu Koogla, Jam Corner & Poezijazz u suradnji sa Umjetničkom organizacijom Artikulacije, te jutarnju jazz matineju uz Dane povrća na Zrinskom trgu.

Ulaz na sve programe u sklopu festivala je besplatan, osim na kazališnu predstavu Ludens teatra. U slučaju lošeg vremena program festivala održat će se u Domu mladih Koprivnica, Hrvatske državnosti 10. Sve informacije i program festivala pratite na web stranici www.festjazza.com.

Glavni pokrovitelji su Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija i Ministarstvo kulture RH.

Festival su pomogli: Hartmann, B.net, Carlsberg Croatia, Turistička zajednica grada Koprivnice, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Multi Star, YAMAHA, Podravka, Pučko otvoreno učilište Koprivnica, te mnogi mediji, pojedinci i volonteri.

Medijski pokrovitelji: Jazz.hr, Radio Drava i Drava.Info.

Program:

6. SRPNJA (ČETVRTAK):

Zrinski trg

20:00 – svečano otvaranje festivala

20:30 – LANA JANJANIN TRIO (HR/SLO/AT)

22:00 – JAZZ ORKESTAR HRT-a & MIRON HAUSER (HR)

MMC Koogla

00:00-04:00 – Festivalska noć

7. SRPNJA (PETAK) :

10:00 MALA JAZZ ŠKOLA (DV Tratinčica)

Le Petit Cafe

10:00 – 18:00 JAM CORNER & POEZIJAZZ

Gradski park

17:00 Festivalska YOGA

Zrinski trg

20:30 – ŽAN TETIČKOVIĆ „PORT OF LIFE“ PROJECT (SLO/SAD/HR)

22:00 – MARKO RAMLJAK BAND (HR/SLO)

MMC Koogla

00:00-04:00 – Festivalska noć – IVAN TIBORCZ TRIO (HU) + JAM SESSION

8. SRPNJA (SUBOTA) :

Zrinski trg

10:00 JUTARNJI JAZZ & DANI POVRĆA

LIMENA glazba Virje

Gradski park

17:00 Festivalska YOGA

Le Petit Cafe

10:00 – 18:00 JAM CORNER & POEZIJAZZ

Dom mladih Koprivnica

20:00 Kazališna predstava: Od tišine do glazbe koncert za anegdotu i klavir (Ludens Teatar)

21:00 MARKO CHURNCHETZ "RUTHENIA" QUARTET feat. MIKE MORENO (SLO/SAD)

22:00 KOZMODRUM (HR)

MMC Koogla

00:00-04:00 – AFTER FEST JAZZA (DJ STELLA)

Označeno u