Predstavljena „Diploma za smrt“ Zorana Bručića

VV | 28.3.2017. u 15:31h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Nakon 25 godina i njegove hit-uspješnice „Diploma za smrt“, koja je rasprodana u tri izdanja, u ponedjeljak, 27. ožujka Zoran Bručić predstavio je svoju novu knjigu “25 godina poslije – Diploma za smrt“ u Društvu hrvatskih književnika na Trgu bana Josipa Jelačića.

Prisjetimo se da je prema prošlom romanu Zorana Bručića snimljen film i televizijska serija u režiji redatelja Živorada Tomića u kojemu su glumila brojna poznata imena kao što su: Filip Šovagović, Ranko Zidarić, Dejan Aćimović, Ksenija Pajić, Fabijan Šovagović, Ivo Gregurević, Zdenko Jelčić, Mladen Crnobrnja, Suzana Nikolić, Kruno Šarić i Ivo Krištof, pa je i ovo djelo privuklo veliku pozornost medija i filmsko glazbene elite. Promociju knjige moderirao je poznati voditelj Mirko Fodor i na svoj duhoviti način predstavio autora Zorana Bručića.

– Priča se smatra interesantnom i 25 godina nakon. HRT film još uvijek često emitira na svojim programima. Još danas se broje klikovi na You Tube-u snimke filma Diploma za smrt, koju je neki fan jednostavno učitao na internetski prostor. Zanimljivo je vidjeti da ovaj film još uvijek privlači pažnju. Večeras sam naišao na veliku podršku kolega iz filmske i glazbene industrije. Vjerujem da će i mladima biti zanimljivo pogledati nastavak ove sage o životu u suvremenom Zagrebu kao usporedbu onda i danas. Ako dođe do ekranizacije prema ovom književnom predlošku, režiser bi svakako trebao biti Živorad Tomić – Zoran Bručić ocjenjuje.