Otvorena nova sezona izlaganja umjetnika u P4

Varaždinske vijesti | 3.3.2021. u 18:42h | Objavljeno u Društvo

U ponedjeljak, 1. ožujka s početkom u 19 sati održano je otvaranje samostalne izložbe slika Mihaela Bađuna u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4.

Ovom je izložbom udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA otvorila sezonu izlaganja u novoj godini, a time se nastavlja ciklus programa Podrum ponedjeljkom. Izložba je otvorena za javnost do 13. ožujka.

Podvojenost između vanjštine i psihe karakterizira svakog pojedinca. Informacije koje tijelo fizički zaprima iz okoline integriraju se, te kreiraju psihički proces percepcije, stvarajući tako subjektivan dojam objektivne stvarnosti. U formiranju vlastite, jedinstvene slike svijeta sudjeluju i fenomeni kao što su osjećaji, iskustvo i očekivanja ili pak ljudska nemogućnost apsolutnog percipiranja vlastite okoline. Prisutnost beskonačnih perceptivnih svjetova, proces spoznaje te egzistencijalna „rastrganost“ suvremenog čovjeka teme su koje nastaju u seriji radova pod nazivom „Glave“. Radovi se temelje na stvarnim osobama, ali nisu portreti, već prikazi nastali fascinacijom okolinom, ukusom za neobičnim i nepredvidljivim te zbog težnje za prikazom ljudskog lika u njegovoj spiritualnoj i tjelesnoj mnogostrukosti.

Mihael je rođen 1996. godine u Varaždinu. Nakon završenog srednjoškolskog obrazovanja na Prvoj gimnaziji Varaždin, 2015. godine upisuje preddiplomski studij „Likovne kulture“ na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Akademski naziv sveučilišni prvostupnik edukacije likovne kulture stječe 2018. godine, završivši u 10% najuspješnijih studenata preddiplomskog studija.

Izlagao je na desetak grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu od kojih su značajne: Transform 2019: Trans-form:action u +MSUM u Ljubljani i Demiurg u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu. Dobitnik je Rektorove nagrade za grupni izložbeni projekt Deutsch-roemisches Brevier iz 2018. godine. Ilustrirao je naslovnice triju knjiga, ko-autor je javnog murala u gradu Varaždinu te kreator nekolicine kraćih objavljenih stripova. Trenutno se nalazi na diplomskom studiju Likovne kulture pod mentorstvom profesorice Ines Krasić. Ovo je njegova prva samostalna izložba.

Galerija slika