Nedjeljna misa iz župne crkve sv. Petra i Pavla, uz pomoć Općine Petrijanec, na YouTube kanalu

vv | 21.3.2020. u 18:14h | Objavljeno u Društvo

Sukladno mjerama nacionalnog Stožera civilne zaštite, Hrvatska biskupska konferencija donijela je odluku kojom se do daljnjega obustavljaju sve svete mise, slavlja sakramenata te svi drugi događaji u sklopu Crkve. Kako bi vjernicima općine Petrijanec bilo omogućeno praćenje misnog slavlja, Općina je osigurala live stream iz župne crkve sv. Petra i Pavla.

Prijenos svete mise, koja će biti u nedjelju, 22. ožujka s početkom u 11:00 sati,  odvijat će se preko YouTube kanala, a link će biti dostupan na Facebook stranici Općine.

– Odlučili smo organizirati prijenos za sve naše vjernike kako bi svi mogli prisustvovati misnom slavlju, a poštujući odluke nacionalnog Stožera i Hrvatske biskupske konferencije. U suradnji sa našim župnikom Ivanom Sakačom htjeli smo omogućiti svima praćenje mise i vrlo brzo smo sve dogovorili sa našim tehničarima i tvrtkama. Znamo da na našem području ima mnogo vjernika koji redovito odlaze u crkvu pa im na ovaj način želimo olakšati ovu situaciju u kojoj smo se kao zemlja, ali i kao cijeli svijet našli. Samim time potičemo građane da ne izlaze iz svojih kuća te da kontakte s drugima svedu na minimum i to je bio prvenstveni cilj ovog prijenosa, a sve naravno u cilju očuvanja zdravlja svih nas – poručio je načelnik Petrijanca Željko Posavec.

Besplatan live prijenos misnog slavlja Općina Petrijanec organizirala je u suradnji s tvrtkama Info „M” računala i Max media